Waze se pregătește de o nouă schimbare importantă pe Android Auto

Autor: Adrian Somai 09 mai 2023 Știri auto

Waze a primit recent o actualizare care îi oferea suport pentru noul Android Auto Coolwalk, iar acum aplicația se pregătește să primească o nouă schimbare binevenită. În ciuda numeroaselor aplicații de navigație care au apărut pe piață, Waze rămâne fără îndoială cea mai apreciată dintre toate!

Cea mai recentă versiune de testare a aplicației Waze pe Android include un nou indicator de viteză pentru Android Auto, potrivit publicației AutoEvolution. Disponibil ca parte a versiunii 4.94.0.3, noul indicator de viteză are acum un aspect mai curat și mai modern. Totuși, utilizatorii Waze spun că noul indicator are și un defect semnificativ, folosind designul rotund original în locul unui semn real de limitare a vitezei.

Anterior, aplicația folosea un cerc pe post de indicator de viteză, acesta arătând utilizatorilor în mod specific cât de mult se apropiau de atingerea limitei de viteză. Mai exact, atunci când era atinsă viteza maximă permisă, Waze colora cercul în roșu și declanșa o animație a vitezometrului. Acum, în noua versiune, cifra din indicatorul de limitare a vitezei își schimbă, de asemenea, culoarea, devenind roșie.

Utilizatorii susțin că Waze avea și alte alternative

Mulți șoferi sunt de părere că Waze ar fi avut și alte alternative pentru acest indicator, dând că exemplu alte aplicații de navigație care folosesc o abordare care are ceva mai mult sens pentru conducătorii auto. În loc să afișeze limita de viteză într-o formă generică, așa cum ar fi acest cerc pe care îl utilizează cei de la Waze, alte aplicații folosesc un semn similar cu cele pe care le vedem pe marginea drumului. Astfel, șoferii pot observa cu mult mai multă ușurință limita de viteză!

Schimbarea pregătită de Waze se află momentan în stadiul beta de testare, nefiind încă sigur când va fi disponibilă pe toate dispozitivele. Cel mai probabil însă, nu va mai dura mai mult de câteva săptămâni până ce noul indicator care arată limita de viteză să ajungă la toți utilizatorii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide