Waze: o funcție despre care puțini șoferi știu că este disponibilă în aplicație

Autor: Adrian Somai 30 mart. 2023 Știri auto

Waze este aplicația aceea care nu lipsește de pe telefonul niciunui șofer, funcțiile ei făcându-ne de multe ori viața mai ușoară în trafic. Lăsând la o parte cele mai cunoscute funcții cu care se poate lăuda, Waze are și câteva funcționalități mai puțin cunoscute. Spre exemplu, potrivit AutoEvolution, una dintre aceste funcții mai puțin utilizate este aceea de setare a unei noi destinații.

La fel ca și în cazul Google Maps, utilizatorii pot seta și în Waze destinația unde își doresc să ajungă. Asta se poate face extrem de simplu, utilizatorul fiind nevoit doar să furnizeze o adresă în căsuța de căutare din partea de sus a ecranului. Funcția de căutare a aplicației acceptă atât adrese exacte (exemplu: Strada Pantelimon nr. 327), cât și puncte generale de interes (exemplu: Piața Romană). Apoi, Waze se ocupă de restul, căutând cea mai rapidă rută către destinație.

Datorită integrării aplicației în telefon, Waze poate căuta, spre exemplu, informații în agenda telefonică. Să spunem că vrei să ajungi acasă la un prieten și nu știi adresa lui pe de rost. În cazul în care ai notat această informație în agenda telefonică, Waze ar trebui în mod normal să fie capabil să extragă automat această informație. Astfel, la destinație poți introduce doar numele persoanei la care vrei să ajungi acasă!

Cum se poate face acest lucru

Sigur, acest lucru poate fi posibil doar dacă anterior ai introdus adresa acelei persoane în agenda telefonică. În cazul în care în agendă ai mai multe persoane cu nume similar, atenția la sugestiile de destinație pe care ți le va da Waze. Va trebui să ai grijă să alegi destinația corectă pentru a nu ajunge de fapt acasă la o altă persoană cu același nume!

Totodată, reține faptul că Waze nu va putea extrage aceste informații din agenda telefonică decât dacă îi dai acces la aceste date. Atât telefoanele dotate cu sistem Android, cât și dispozitele Apple, pot bloca accesul aplicației la contactele din agenda telefonică. Așadar, asigură-te că în prealabil ai setat această permisiune pentru aplicația Waze.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Envato.com


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide