Waze va putea avertiza șoferii cu privire la drumurile unde au loc frecvent accidente

Autor: Ionuț Vîlciu 29 dec. 2022 Știri auto

Waze va putea avertiza utilizatorii aplicației în legătură cu drumurile unde se petrec frecvent accidente. Avertizările vor veni sub forma unor notificări.

Serviciul de navigație Waze a început să testeze un nou tip de notificare. Cu ajutorul acesteia, aplicație va avertiza utilizatorii că pe una din străzile din apropiere sau pe care urmează să treacă se întâmplă frecvent accidente, scrie Profit.ro.

Pentru a putea furniza avertizări cu privire la zonele unde au loc accidente în mod repetat, aplicația Waze va folosi datele istorice generate de rapoartele privind accidentele, primite chiar de la utilizatori. În acest fel, aplicația va recunoaște drumurile pe care utilizatorii au raportat multe accidente de-a lungul timpului.

Waze te va avertiza în legătură cu drumurile unde au loc multe accidente

Aplicația încearcă să emită într-un mod cât mai inteligent noile notificări. Acest lucru va fi implementat astfel încât să nu crească prea mult anxietatea șoferilor. Notificarea va fi emisă o singură dată pentru o stradă și nu vor exista avertizări pentru drumurile pe care utilizatorul circulă frecvent. Waze va presupune că, din moment ce șoferul conduce adesea pe acel drum, este conștient de faptul că este o rută predispusă accidentelor rutiere.

Noua alertă este testată în prezent în versiunea beta a aplicației. Funcția colorează cu roșu pe hartă drumurile problematice, pentru ca acestea să fie vizibile pentru șoferi și când nu este emisă notificarea.

Aceasta este prima funcție lansată de Waze de când a rămas fără CEO-ul Neha Parikh, după ce Google a decis includerea Waze în grupul Google Geo, alături de Google Maps. Compania deținută de Google a confirmat recent că vrea să îmbunătățească Waze astfel încât șoferii să trimită mult mai ușor o raportare a unui radar fără a-și lua ochii de la drum.

Raportarea rapidă a unui eveniment este deja disponibilă în Waze prin apăsarea lungă a unui buton. Cu toate acestea, se pare că această metodă va fi regândită pentru a face și mai facilă semnalizarea locației celor mai frecvente pericole de pe hartă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide