Weekendul de Rusalii a început prost pentru 115 bucureșteni

Autor: ProMotor 06 iun. 2020 Știri auto

Weekendul de Rusalii a început prost pentru 115 bucureșteni, care au fost amendați de polițiști încă din primele ore ale weekendului prelungit – primul de la relaxarea măsurilor de izolare.

Intră în Galeria FOTO

Poliţiştii de la Brigada Rutieră au ieşit în stradă în noaptea de vineri spre sâmbătă şi i-au verificat pe şoferi. Acțiunea polițiștilor Capitalei a avut ca scop depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Polițiștii au dat amenzi de aproape 100.000 lei şi au reţinut 25 de permise.

În urma raziei Brigăzii Rutiere s-au dat 115 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 89.000 lei şi au fost reţinute 25 permise de conducere, din care opt pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, nouă pentru nerespectarea regimului legal de viteză, patru pentru infracţiuni, două pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, unul pentru nerespectarea semnalului de oprire efectuat de poliţistul rutier şi unul pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept.

Numeroase dosare penale în weekendul de Rusalii

Polițiștii bucureșteni au întocmit, de asemenea, patru dosare de cercetare penală, dintre care trei pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii prezentei în organism a substanțelor psihoactive, în concurs cu conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere valabil. De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare şi 2 plăcute cu numărul de înmatriculare.

Spre exemplu, un bărbat în vârsta de 42 de ani a condus beat pe b-dul. Basarabia. Alcooltestul a indicat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la sediul I.N.M.L. pentru recoltarea probelor biologice. Pentru că a înjurat ziariştii, a fost amendat cu 800 lei. Totodată, maşina pe care o conducea nu avea inspecţia tehnică periodică, motiv pentru care a fost
amendat cu 1.305 lei.

Un alt bărbat în vârsta de 38 de ani a fost prins beat pe str. Valter Mărăcineanu, alcooltestul indicând 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Weekendul de Rusalii este primul weekend prelungit fără restricții de după declararea stării de urgență, în luna martie. Imediat după ridicarea stării de urgență, weekendul a fost marcat de un val de amenzi rutiere aplicate celor care au uitat să conducă în perioada de izolare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide