Women for Women: Conducătoarele auto vor putea accepta curse cerute doar de femei

Autor: Adrian Somai 14 sept. 2022 Știri auto

Conducătoarele auto care desfășoară activități de ride-sharing în cele mai importante orașe ale țării vor avea posibilitatea de a accepta curse cerute doar de femei. Este vorba despre inițiativa Bolt “Women for Women”, care este deja disponibilă și la noi în țară în orașele București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Oradea, Constanța, Sibiu, Brașov, Craiova, Ploiești și Galați. Opțiunea este deja activă în cadrul aplicației Bolt.

Șoferițele care vor activa această opțiune în aplicație vor fi conectate exclusiv cu pasagere care solicită curse. De asemenea, opțiunea poate fi activată și de către pasagere, caz în care comenzile inițiate de ele se vor îndrepta doar către conducătoarele auto disponibile la acel moment. Din păcate, numărul conducătoarelor auto Bolt nu este însă unul prea mare la ora actuală, ceea ce înseamnă că uneori lucrurile ar putea să nu funcționeze chiar atât de bine și de rapid.

Bolt transmite prin vocea Cristinei Sălceanu, Romania Country Manager, că “inițiativa Women for Women își propune să creeze o linie de comunicare directă între șoferii și pasagerii de gen feminin, în cazul în care femeile preferă să călătorească astfel”. Totodată, șefa Bolt din țara noastră mai adaugă faptul că “siguranța și confortul reprezintă prioritățile Bolt, atât pentru șoferii parteneri, cât și pentru pasageri, indiferent de gen”. 

Potrivit statisticilor Bolt, mai puțin de 5% din totalul șoferilor activi în aplicație sunt femei. Prin această inițiativă, Bolt speră și să încurajeze doamnele și domnișoarele să devină șoferi în cadrul aplicației.

Nu se percepe tarif suplimentar pentru această opțiune

Important de menționat, prețurile vor rămâne la fel pentru pasagerele care vor opta pentru acest serviciu. De asemenea, nici câștigurile conducătoarelor auto partener Bolt nu vor avea de suferit în niciun fel.

Bolt ține să mai menționeze și faptul că șoferițele partener care vor folosi această opțiune nu vor fi penalizate atunci când anulează o cursă în cazul în care persoana așteptată să fie preluată se dovedește a fi în realitate un bărbat.

Sursa: Mediafax

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pixabay


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide