Gigantul tehnologic chinez Xiaomi ia în serios intrarea pe piața auto

Autor: Marius Vișan 07 sept. 2021 Știri auto
Gigantul tehnologic chinez Xiaomi ia în serios intrarea pe piața auto

Gigantul tehnologic chinez Xiaomi ia foarte în serios posibilitatea de a intra pe piața auto, asta după ce a anunțat oficial înființarea Xiaomi EV Company Limited.

Potrivit presei chineze, președintele și directorul executiv al companiei Xiaomi, Lei Jun, este reprezentantul legal al mărcii Xiaomi EV Company Limited listată cu un capital social de aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

Xiaomi a anunțat că a derulat în ultimele cinci luni peste 2.000 de sondaje cu utilizatorii, dar și inspecții ale lanțului industrial. În plus, compania a avut recent un proces de recrutare în cadrul căruia a primit peste 20.000 de CV-uri. În prezent, a format o echipă cu 300 de angajați, scrie Carscoops.com.

Rival Huawei se aventurează în lumea mașinilor pe baterii

Xiaomi a cumpărat compania de tehnologie pentru mașini autonome Deepmotion Tech la sfârșitul lunii august. Cu toate acestea, compania nu a prezentat încă o foaie de parcurs care detaliază ce va presupune aventura sa în lumea vehiculelor electrice. Totodată, compania Xiaomi nu a declarat dacă intenționează să producă vehicule electrice pe cont propriu sau dacă va face un parteneriat cu un producător de automobile consacrat.

Primele zvonuri despre intenția Xiaomi de a intra în lumea EV au apărut la începutul acestui an, compania anunțând că este dispusă să cheltuiască 10 miliarde de dolari în proiect în următorii 10 ani.

În martie, au apărut informații care sugerau că Xiaomi a discutat cu compania Great Wall Motor pentru a utiliza una dintre fabricile sale pentru a construi vehicule electrice sub propria marcă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - Xiaomi Romania


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide