Xiaomi va lansa o mașină electrică. Gigantul chinez are un nou partener

Autor: George Cristea 26 mart. 2021 Știri auto

Noi zvonuri par să confirme că producătorul chinez de telefoane Xiaomi va lansa o mașină electrică. Trei persoane care au acces direct la planurile gigantului chinez au conformat că acesta are un nou partener pentru a accelera dezvoltarea unui model electric.

Intră în Galeria FOTO

Xiaomi Corp intenționează să producă mașini electrice într-o fabrică deținută de producătorul auto chinez Great Wall Motor, a anunțat Reuters, care citează trei persoane care au acces direct la informații. Xiaomi se alătură, astfel, altor giganți din industria IT care vor să intre pe piața mobilității electrice.

Xiaomi nu a comentat aceste informați, în timp ce Great Wall Motor a declarat că nu a discutat un astfel de parteneriat cu Xiaomi. Cu toate acestea, două dintre persoanele citate de Reuter, care nu au dorit să fie identificate, au confirmat discuțiile dintre cele două companii. Potrivit acestora, Xiaomi va produce mașinile electrice sub brandul propriu, dar într-o fabrică deținută în China de Great Wall Motor.

Viitorul model va fi unul de masă, în acord cu poziția Xiaomi pe piața telefoanelor mobile. Potrivit surselor Reuters, Great Wall Motor va oferi consultanță tehnologică pentru a accelera proiectul. Producătorul auto chinez nu și-a oferit niciodată facilitățile de producție altor companii. Ambele companii vor anunța parteneriatul în cursul săptămânii viitoare.

Xiaomi va lansa o mașină electrică. Ce știm în acest moment

Din ce în ce mai multe companii IT și din industria auto au anunțat parteneriate recente pentru dezvoltarea de mașini electrice inteligente. Printre acestea, Baidu și Geely, în China, sau Apple și Hyundai-Kia, un parteneriat care pare să se fi încheiat la fel de neașteptat precum începuse.

Experiența Xiaomi în producția hardware, dar și cea din comunicații mobile și IoT va permite construirea unei mașini inteligente extrem de competente. Xiaomi are însă nevoie de un partener pentru partea de inginerie auto, care necesită o specializare ridicată. Nu este prima oară când apar zvonuri privind implicarea Xiaomi în construcția unei mașini. Gigantul chinez deține un număr impresionant de patente în domeniul automobilelor electrice, valoarea acestora fiind depășită doar de cele deținute de Tesla.

Potrivit surselor Reuters, viitoarea mașină Xiaomi ar urma să intre pe piață în 2023, oferind conectivitate cu alte dispozitive din universul Xiaomi. Parteneriatul cu Xiaomi poate facilita partea de producție, dar să nu uităm că industria auto est un domeniu dur. Dyson, celebrul producător britanic de electrocasnice, a încercat să dezvolte o mașină electrică și a trebuit să renunțe în faza de prototip, după ce costurile au scăpat de sub control. Chiar și Apple abandonase proiectul său, înainte de a-și anunța din nou interesul pentru o mașină electrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide