Xiaomi va construi o fabrică pentru mașini electrice

Autor: Daniel Samoilă 30 nov. 2021 Știri auto
Xiaomi va construi o fabrică pentru mașini electrice

Xiaomi va investi și în zona auto. Producătorul de telefoane mobile a decis să construiască o fabrică auto în care va produce mașini electrice.

Noua fabrică va fi amenajată în Bejing, capitala Chinei. Peste 300.000 de vehicule electrice vor fi construite anual în această nouă fabrică.

Conform acordului cu guvernul chinez, fabrica de mașini a Xiaomi va fi realizată în două etape, fiecare urmând să aibă o capacitate anuală de producție de 150.000 de unit[ți. Se preconizează ca primul vehicul urmează să fie gata în 2024.

Proiectul mai include un sediu de afaceri pentru domeniu auto al Xiaomi, dar și un centru de vânzări și un centru de cercetare și dezvoltare. Compania nu a specificat câți bani va investi pentru această fabrică auto.

Xiaomi va construi o fabrică auto în China

Conform scmp.com, această nouă fabrică auto ce va fi construită face parte dintr-un plan pe mai mulți ani al Xiaomi.

Producătorul de telefoane anunțase că va investi 10 miliarde de dolari într-o divizie de mașini electrice, timp de zece ani.

De asemeenea, Xiaomi se va folosi de magazinele sale pentru a promova și vinde mașinile electrice, în momentul în care fabrica va fi gata și vehiculele pot fi comercializate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pixabay



Comentarii
Inchide