XPeng își extinde prezența în Europa în două noi țări

Autor: Cristian Gubandru 14 feb. 2022 Știri auto

XPeng, un producător chinez de vehicule electrice, a anunțat oficial extinderea prezenței sale în Europa în două noi țări – Suedia și Țările de Jos – în primul trimestru al anului 2022.

Compania este prezentă în Norvegia din 2020. Pentru a avea succes în Europa, XPeng a decis să colaboreze cu parteneri: Emil Frey în Țările de Jos și Bilia în Suedia.

XPeng, în Suedia din februarie

În Suedia, showroom-ul va fi deschis în februarie la Stockholm. Bilia se va ocupa de vânzări și service folosind rețeaua sa de 58 de dealeri și 66 de centre de service din țară. Vehiculele Xpeng vor fi disponibile în centrele din Stockholm, Göteborg și Malmö.

Producătorul chinez de vehicule electrice a semnat, de asemenea, un acord de distribuție cu retailerul auto Emil Frey din Țările de Jos. Xpeng a declarat că intenționează să-și deschidă propriul magazin în Țările de Jos, lângă Haga, în martie 2022.

Cel mai nou model al startup-ului chinez este un elegant SUV, iar acesta se numește G9. Acesta va fi vândut atât în China, cât și în Europa. În Europa, G9 va concura cu Tesla Model Y și Tesla Model 3, acesta din urma devenind unul dintre cele mai bine vândute vehicule de pe Bătrânul Continent.

Intră în GALERIA FOTO

XPeng a pus în vânzare sedanul P7 în Norvegia anul trecut. Noul Xpeng G3, care este deja disponibil la comandă în Norvegia.

Noul rival al lui Model X de la Tesla, G3, are nevoie de 8,6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, iar viteza sa maximă este de 170 km/h.

Energia este stocată într-o baterie litiu-ion, cu o capacitate de 66,5 kWh. Mașina poate parcurge până la 450 de kilometri cu un plin de baterie, potrivit standardului WLTP. În doar 38 de minute, bateria poate fi încărcată de la 30 la 80%.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide