YangWang, un nou brand dedicat mașinilor electrice de lux și un SUV electric cu peste 1.100 CP – VIDEO

Autor: Adrian Somai 10 ian. 2023 Știri auto

Chinezii de la BYD lansează un nou brand dedicat mașinilor electrice de lux, și anume YangWang. Noua marcă pare că a venit cu temele făcute, prezentând deja două modele dintre cele care urmează să fie lansate. Este vorba despre un SUV de lux numit U8, respectiv despre un supercar care a fost botezat U9.

BYD este unul dintre cei mai mari constructori de pe piața auto din China, iar noua marcă YangWang promite deja multe. Astfel, nu este de mirare nici faptul că oficialii noii mărci își propun ca YangWang să devină un rival pe măsură pentru unele nume consacrate de pe scena auto globală, precum Audi, BMW, Lexus sau Mercedes-Benz. Încă de la bun început știm despre noul brand că își va concentra atenția exclusiv către mașinile electrice de lux, cu zero emisii.

Primul model din gama YangWang pare a fi U8, potrivit InsideEVs, un SUV electric de lux cu o înfățișare destul de atipică. Remarcăm o linie de design futuristă, care are în prim plan o mască frontală de dimensiuni generoase, alături de care pot fi observate farurile LED. Pe plafon mai remarcăm trei prize de aer. Lucrurile sunt diferite și în partea din spate, acolo unde putem observa niște blocuri optice amplasate în jurul lunetei.

Noul YangWang U8 ar avea o lungime de 5.300 de mm și un ampatament de 3.050 de mm. U8 ar urma să fie echipat cu nu mai puțin de patru motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată. Sistemul de motorizare ar putea astfel să livreze peste 1.100 de cai putere și un cuplu maxim de 1.627 Nm. În aceste condiții, U8 promite să accelereze de la 0 la 100 km/h în numai 3 secunde. Prețul de pornire pentru acest nou model este de aproximativ 138.000 de euro.

Supercar de 1.200 de cai putere

YangWang U9 ne este prezentat ca fiind un supercar cu design aerodinamic și elemente unice. Spre exemplu, putem remarca rapid farurile desenate în forma literei C și aripa centrală montată în partea din spate. Și în acest caz vorbim tot despre un sistem alcătuit din patru unități de motorizare electrice, fiecare dintre ele oferind cel mult 322 de cai. În aceste condiții, producătorul asiatic susține că U9 are nevoie de mai puțin de două secunde pentru a realiza sprintul de la 0 la 100 km/h.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YangWang


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide