Zăpadă de 4 metri pe Transalpina. Drumarii intervin pentru deblocarea drumului – VIDEO

Autor: Mediafax 10 apr. 2019 Știri auto
Zăpadă de 4 metri pe Transalpina. Drumarii intervin pentru deblocarea drumului – VIDEO

Drumarii din Gorj intervin, marţi, pe DN 67C – Transalpina, pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil, având speranţa că până în minivacanţa de Paşti vor reuşit să deschidă parţial drumul. Intervenţia este dificilă, deoarece, pe alocuri, zăpada are şi patru metri înălţime.

Potrivit reprezentanţilor Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, începând de marţi, pe DN 67C, tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului, se intervine pentru a fi îndepărtată zăpada de pe carosabil.

 

 

„Intervenţia este dificilă din cauza stratului de zăpadă tasat care depăşeşte în unele zone înălţimea de 4 metri. Autofrezele nu pot acţiona în aceste zone, deoarece exista riscul deteriorarii lor”, spun reprezentaţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Astfel, drumarii folosesc încărcătoarele frontale pentru îndepărtarea cantităţilor de zăpadă depuse pe drum, iar autofrezele intervin doar acolo unde este posibil.

Potrivit acestora, se fac eforturi ca sectorul de drum cuprins între Rânca şi Vârful Păpuşa să fie deschis până la minivacanţa de Paşti.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide