Zeci de cetățeni străini, ascunși într-un TIR, au fost depistați la vama Nădlac

Autor: David Andrei 17 nov. 2020 Știri auto
Zeci de cetățeni străini, ascunși într-un TIR, au fost depistați la vama Nădlac

Zeci de cetățeni străini, ascunși într-un TIR încărcat cu piese pentru utilaje, au fost depistați în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Aceștia proveneau din Siria, Irak și Palestina și încercau să treacă ilegal frontiera. Destinația lor erau state din vestul Europei.

Cetățenii străini, 41 la număr, au fost găsiți azi-dimineață, în jurul orei 02:30, în timpul unui control amănunțit, efectuat de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II. Aceștia se ascundeau într-un TIR încărcat cu piese pentru utilaje mecanici. La volanul autotrenului se afla un cetățean turc, în vârstă de 47 de ani. Potrivit documentelor de însoțire a mărfii, acesta trebuia să transporte piese pentru utilaje din Turcia către o societate din Germania.

Atenția polițiștilor a fost atrasă de faptul că ușile autovehiculului pot fi deschise fără a afecta sigiliul vamal. Printre marfa transportată, aceștia i-au găsit și pe cei care intenționau să treacă ilegal granița.

Cei 41 de cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului Punctului de Frontieră Nădlac pentru cercetări. Printre ei se aflau 35 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani, dar și șase minori, cu vârste între 14 și 17 ani. Aceștia le-au spus polițiștilor de la frontieră că ar fi dorit să ajungă în state din vestul Europei.

Autoritățile au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic e migranți pe numele șoferului turc. Polițiștii efectuează cercetări și pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru a stabili condițiile în care cetățenii străini au ajuns pe teritoriul României. Urmează să fie dispuse măsurile care se impun potrivit legii.

Vama Nădlac, magnet pentru migranții care vor să ajungă în vest

Nu este prima oară, anul acesta, când polițiștii de frontieră din vama Nădlac depistează un număr mare de cetățeni străini care vor să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în state din vestul Europei.

În luna iulie, autoritățile au depistat 48 de cetățeni străini, proveniți din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt și Palestina, ascunși tot remorca unui TIR. Călătoria acestora s-a încheiat în România.

VIDEO

[Sursă: Poliția de Frontieră]

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide