Zeci de mașini au înghețat bocnă pe o navă ajunsă în Vladivostok. Cum arată la interior? (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 01 ian. 2022 Știri auto

O navă aflată sub pavilion Panama a ajuns zilele trecute în portul rusesc Vladivostok având la bord zeci de mașini înghețate bocnă. Automobilele marca Toyota și Honda erau second-hand.

Din cauza condițiilor meteorologice severe din Marea Japoniei, vehiculele au fost acoperite cu un strat gros de gheață. Acesta ajungea chiar și la 15 centimetri.

Unele mașini au fost daună totală

După descărcare s-a constatat că mai multe autovehicule aveau și interiorul complet distrus de gheață. Unele aveau geamurile laterale sparte, iar la altele portierele erau serios avariate. Acum, cel mai probabil mașinile la mâna a doua distruse vor ajunge la dezmembrări. Nu înainte să fie recuperate piesele care nu au avut de suferit.

Cele mai afectate autoturisme se presupune că au fost cele care se aflau la marginea navei. Aici, curenții sunt cei mai puternici, iar apa mării lovește năprasnic. Conform unor surse locale, citate de Daily Star, vânturile sunt mai puternice ca oricând anul acesta. În plus, pe parcursul drumului, temperaturile au scăzut până la -19 grade Celsius.

Această întâmplare nu este un caz izolat. În timpul sezonului de iarnă, se întâmplă ca autovehiculele transportate cu navele maritime să ajungă înghețate la destinație.

Înainte de a fi descărcate, oamenii de pe vas sparg gheața folosind de la reactivi până la hidranți și răngi de fier. De aceea, de multe ori, mașinile au de suferit. Însă, ceea ce s-a întâmplat cu automobilele ajunse la Vladivostok este o premieră.

Mașinile japoneze sunt extrem de populare în Rusia. Asta, în ciuda faptului că autoturismele au volanul pe partea dreaptă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Daly Star, capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide