Zeci de mii de tineri și-au luat permisul fără examen

Autor: ProMotor 07 mai 2020 Știri auto
Zeci de mii de tineri și-au luat permisul fără examen

Izolarea impusă din cauza epidemiei de coronavirus a schimbat regulile pentru obținerea permisului de conducere. S-a întâmplat în statul american Georgia, unde zeci de mii de tineri și-au luat permisul fără examen. Acestora li s-au impus însă și condiții pentru a-l putea păstra.

Autorităţile din statul american Georgia au decis să acorde carnetele auto pentru aproape 20.000 de tineri, fără ca aceştia să mai susţină proba practică. Adolescenţii cu vârste între 16 şi 17 ani care au vrut să obţină permisul auto, în perioada cât oamenii au stat izolaţi pentru a combate coronavirusul, au scăpat de susţinerea testului auto, potrivit CNN.

Autorităţile au decis să ofere carnetele auto pentru 19.483 de adolescenţi pentru a evita crearea unei aglomerări ulterioare. Aceștia au primit cu bucurie vestea. „Aveam emoţii pentru proba practică – mai ales la partea cu parcarea laterală. Aşa că mă bucur că nu a trebuit să fac asta”, a spus o tânără din Georgia.

La fel se bucură alte zeci de mii de candidați, care și-au primit permisele de conducere fără a mai susține examenul practic final. Măsura a fost luată după ce examenele au fost suspendate pe perioada epidemiei, iar lista celor care așteptau examinarea finală a atins zeci de mii de persoane în așteptare.

Există însă și condiții pe care cei care și-au primit permisul trebuie să le îndeplinească, atât înainte de a-l primi, cât și ulterior. Astfel, înaintea susţinerii examenului orice persoană trebuie să fi finalizat cel puţin 40 de ore de conducere supravegheată. În cazul adolescenţilor, ei nu trebuie să încalce nicio regulă în primul an de la obţinerea permisului pentru a-l păstra.

Georgia nu este singurul stat american care a luat această decizie. Wisconsin a anunţat că va face acelaşi lucru în cazul tinerilor de 16 şi 17 ani. Autoritățile din Winsconsin estimează că aproximativ 10.000 de tineri de 16 și 17 vor primi permisul în noile condiții, fără susținerea examenului practic.

Mulţi se tem că acest lucru ar putea duce la creşterea numărului accidentelor rutiere, iar unii instructori auto sunt de părere că autorităţile trebuie să anuleze decizia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide