Zeci de percheziții la o rețea de firme-fantomă care aduceau mașini second hand și nu plăteau taxe

Autor: Daniel Samoilă 14 dec. 2021 Știri auto

Se fac zeci de percheziții în toată țară la o rețea de firme-fantomă care aduceau mașini second hand fără să plătească taxe.

Concret, Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București realizează nu mai puțin de 60 de percheziții în țară într-o dosar de spălare a banilor și evaziune fiscală.

Firmele fantomă au trucat licitații în Germania, Țările de Jos și Belgia. Oamenii elegii efectuează percheziții în București şi în județele Argeș, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Ialomița, Olt, Vâlcea și Vrancea.

Intră în GALERIA FOTO

3.000 de mașini second hand au fost vândute de firmele fantomă

Potrivit g4media.ro, se pare că persoanele bănuite ar fi vândut nu mai puțin de 3.000 de autoturisme second hand în România, prin intermediul unor societăți comerciale. Tranzacțiile, însă, au fost ilegale pentru că nu au apărut în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora.

Mașinile respective ar fi fost vândute pe site-uri specializate și au fost achiziționate de la furnizorii intracomunitari.

În perioada 2019-2020 au fost realizate mai multe contracte de creditare sau cesiune fictive și au fost prezentate unor instituții și operatori economici. Scopul a fost ascunderea originii evazioniste a fondurilor și inducerea în eroare a organelor de urmărire penală și fiscală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat în urma acestei infracțiuni ar fi de aproximativ 6 milioane de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide