Zeekr 001, autonomie de peste 1.000 KM cu o singură încărcare

Autor: Adrian Somai 04 ian. 2023 Știri auto

Zeekr 001 și-a făcut debutul oficial pe piața auto din China în primăvara anului 2021, fiind prezentat la acea vreme de brand-ul electric premium al gigantului chinez Geely drept un “Luxury Safari Coupe”. Zeekr anunță acum o serie întreagă de îmbunătățiri pentru modelul cu zero emisii.

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, Zeekr 001 a rămas neschimbat, potrivit Motor1. Totuși, chinezii au adăugat mai multe nuanțe de culoare în care poate fi vopsită caroseria, printre ele numarandu-se Orange Yu Guang, Blue Extreme sau Black Polar Night.

Nici la interior nu s-au schimbat multe, modelul 001 al celor de la Zeekr lăudandu-se în continuare cu un display central cu diagonală de 14.7 inci și cu un instrumentar digital de bord cu un ecran de 8.8 inci. Tot la nivelul habitaclului se mai regăsesc un set de scaune față ventilate, încălzite și cu masaj, tapițerie din piele Nappa, sistem audio Yamaha și sistem de climatizare pe trei zone. De asemenea, portierele electrice sunt oferite acum încă din versiunea standard.

Cei care își doresc ceva mai mult pot apela la pachetul Z Sport, care vine la pachet cu un set de jante cu dimensiuni de 22 de inci, frâne Brembo cu discuri perforate, scaune sport și tapițerie din Alcantara.

Va ajunge și pe piața auto din Europa

Bateriile de 86 kWh și 100 kWh rămân disponibile în continuare, însă oficialii Zeekr au anunțat cu această ocazie o serie limitată de 1.000 de exemplare 001 care vor fi echipate cu o baterie de 140 kWh și roți motrice spate. În aceste condiții, aceste mașini vor avea autonomie de puțin peste 1.000 de kilometri cu o singură încărcare.

Zeekr 001 se bucură de un succes destul de semnificativ pe piața auto din China, motiv pentru care producătorul asiatic a și luat decizia de a aduce acest model și pe piața auto din Europa. Nu se știe exact când se va întâmpla asta, însă cel mai probabil vom vedea Zeekr 001 destul de curând și pe străzile Bătrânului Continent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Zeekr


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide