Zenvo pregătește lansarea unui nou hypercar: motor V12 și viteză maximă de 400 km/h

Autor: Adrian Somai acum 3 săptămâni Știri auto

Danezii de la Zenvo au publicat în această săptămână un teaser care îl are în prim plan pe viitorul hypercar Aurora. Lansarea oficială a acestuia este programată în această vară, în luna august. Constructorul nordic intenționează să construiască noul model într-o ediție limitată de numai 100 de exemplare. Potrivit Motor1, 30% din această producție este deja rezervată de clienții interesați.

Zenvo Aurora promite să facă spectacol la propriu, beneficiind de o echipare tehnică care poate ridica multe sprâncene. Danezii urmează să echipeze hypercar-ul Aurora cu o unitate de motorizare V12, cu capacitate de 6.0 litri. Modelul va fi disponibil în două versiuni: Agil, respectiv Tur. Versiunea Tur va fi, practic, un grand tourer axat pe șosea, care promite o viteză maximă de aproximativ 400 km/h. Versiunea Agil va avea în schimb o caroserie ceva mai agresivă și un tuning axat pe circuit.

Puterea motorului va ajunge la 1.800 de cai

Potrivit informațiilor disponibile până acum, motorul ar urma să aibă două turbocompresoare electrice. Astfel, se presupune că puterea exclusivă a motorului să ajungă la aproximativ 1.200 de cai, în timp ce întreg sistemul ar urma să beneficieze de aproape 1.800 de cai putere.

Zenvo a anunțat, de asemenea, că va construi propria cutie de viteze cu o unitate hibridă integrată pentru hypercar-ul Aurora. În plus, mai este știut faptul că șasiul hypercar-ului va fi alcătuit din componente realizate din fibră de carbon.

Oficialii Zenvo susțin că există “parteneriate comerciale de profil înalt” cu referire la acest proiect, mai multe detalii în acest sens urmând să fie dezvăluite mai aproape de lansarea din vară a modelului. Totodată, constructorul danez mai spune că va omologa hypercar-ul Aurora, astfel încât acesta să fie vândut în întreaga lume.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Zenvo


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide