Ziua cârtiței, versiunea românească: Un tânăr a furat de două ori aceeași mașină și a spart de două ori același local

Autor: Cristian Agatie 18 sept. 2021 Știri auto

Un tânăr a furat de două ori aceeași mașină și a spart de două ori același local, în lunile august și septembrie. Consecvența hoțului este înduioșătoare.

Intră în Galeria FOTO

„La data de 10 septembrie 2021, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au reţinut un tânăr de 19 ani, din Alba Iulia, care este cercetat pentru tentativă de furt, furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducere fără permis. În sarcina tânărului s-a reţinut faptul că, în luna august a anului 2021, profitând de faptul că proprietarul unui autoturism ar fi uitat cheile acestuia în uşă, ar fi sustras autoturismul şi l-ar fi condus prin oraş, după care l-a abandonat”, se menţionează într-un comunicatal IPJ Alba.

Potrivit IPJ Alba, în noaptea de 7 spre 8 septembrie, împreună cu un prieten, suspectul ar fi sustras acelaşi autoturism, folosindu-se de cheia rămasă asupra sa cu ocazia primului furt, apoi l-ar fi condus pe străzile din Alba Iulia, ulterior abandonându-l în apropierea locului din care l-a furat. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

Un tânăr a furat de două ori aceeași mașină și a spart de două ori același local. Hoții învață de tineri meserie

„Tot din cercetări a rezultat că, în noaptea de 22/23 august, tânărul ar fi pătruns, folosindu-se de chei potrivite, într-un local public din Alba Iulia şi ar fi sustras o borsetă în care era suma de 995 de lei. Localul public este acelaşi în care a pătruns în noaptea de 09/10 septembrie, cu scopul de a sustrage bunuri, loc în care a fost depistat de poliţiştii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia”, arată sursa citată.

Desigur, drumul cunoscut este cel mai scurt – povestesc înțelepții, dar parcă faptele hoțului din Alba amintesc de subiectul unui film – Ziua Cârtiței. Desigur, filmul nu era despre furturi auto, ci despre repetarea unor fapte la nesfârșit, până în momentul în care personajul principal a învățat o lecție. Să sperăm că personajul nostru a învățat, la rândul său, ceva după ce a fost arestat de polițiști.

Se pare că infracțiunile se deprind din tinerețe zilele acestea. Un alt hoț de mașini aflat la vârsta majoratului a fost prins de polițiști în urmă cu un an. Tânărul se afla sub influența alcoolului și nu avea permis de conducere, fiind prins după ce a făcut accident cu mașina furată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide