Zlatan Ibrahimovic a dat 1,6 milioane de euro pe un Ferrari Monza SP2. La primul drum cu mașina, a luat amendă!

Autor: ProMotor 20 mai 2020 Știri auto

Zlatan Ibrahimovic a dat 1,6 milioane de euro pe un Ferrari Monza SP2. La primul drum cu noul său supercar, fotbalistul s-a ales cu o amendă. Care este motivul?

GALERIE FOTO

Starul suedez Zlatan Ibrahimovic și-a comandat un Ferrari Monza SP2 exclusivist chiar în ziua în care a împlinit 38 de ani, pe 3 octombrie 2019. Mașina i-a fost livrată în iarna trecută. Dar suedezul care joacă la AC Milan nu a avut timp să ducă la bun sfârșit toate formalitățile pentru înmatriculare.

Aflat la Stockholm în perioada pandemiei de coronavirus, alături de familia sa, Zlatan și-a scos la plimbare supercarul. Se pare că este vorba însă, despre o plimbare extrem de scumpă.

Vă așteptăm și pe Instagram!

Ceea ce a uitat fotbalistul este că mașina sa putea fi condusă doar până la cel mai apropiat birou de inspecție, a explicat Mikael Andersson, directorul Agenției Suedeze de Transport.

Autoritățile s-au autosesizat, iar șoferul fotbalist va fi amendat.

Ce este Ferrrai Monza SP2?

Ferrari Monza SP2, ca și versiunea SP1, este pus în mișcare de cel mai puternic motor V12 aspirat dezvoltat de constructorul italian vreodată. Este vorba despre unitatea de 6,5 litri, care dezvoltă 810 cai putere și un cuplu maxim de 719 Nm.

Modelul accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,9 secunde și are nevoie de 7,9 secunde pentru a ajunge la 200 km/h. Viteza sa maximă este de 300 km/h.

Spre deosebire de “fratele” său SP1, SP2 are două locuri. Supercarul beneficiază de o caroserie ușoară și măsoară 4.657 milimetri în lungime, 1.996 milimetri în lățime și doar 1.115 milimetri în înălțime.

Noul Monza SP2 a fost echipat cu ceea ce Ferrari numește “Virtual Wind Shield”, o inovație în ceea ce privește protecția șoferului la viteze mari. Pasagerul său însă, nu este protejat.

Doar 499 de astfel de mașini va construi Ferrari. Una a fost deja adjudecată de Zlatan Imbrahimovic.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide