Zona din Europa unde vor circula doar mașini Volkswagen

Autor: Marius Vișan 03 iun. 2021 Știri auto

Un parteneriat între Volkswagen și autoritățile din Grecia vizează transformarea insulei Astypalea într-o insulă inteligentă și durabilă.

Primele vehicule electrice, inclusiv prima mașină de poliție complet electrică din Grecia, au fost puse în funcțiune astăzi, 2 iunie, în prezența primului ministru Kyriakos Mitsotakis, a CEO-ului Volkswagen Herbert Diess și a ministrului adjunct de externe Kostas Fragogiannis.

200 de mașini electrice vor fi disponibile pentru închirierea de către localnici și turiștil, în timp ce vor exista subvenții pentru cei 1.300 de locuitori ai insulei pentru a cumpăra vehicule electrice, biciclete și stații de încărcare.

Au fost inaugurate și primele puncte de încărcare publice și private. Evenimentul a marcat lansarea tranziției către electrificarea completă pe insula Astypalea. În următorii ani, insula vrea să treacă la o mobilitate durabilă inteligentă, ocazie cu care își modernizeze complet sistemul energetic.

Volkswagen și guvernul grec au semnat un memorandum de înțelegere în acest sens în noiembrie 2020

Primele vehicule electrice sunt utilizate de poliție, personalul aeroportului și municipalitatea insulei. Vânzarea vehiculelor electrice către clienții privați va începe până la sfârșitul lunii iunie.

Clienții pot alege dintre modelele Volkswagen e-up !, ID.3 și ID.4, precum și SEAT MO eScooter 125. Guvernul elen susține în plus trecerea la e-mobilitate cu subvenții atractive.

Republica Elenă și-a anunțat, de asemenea, planurile pentru tranziția la energia ”verde”. Sistemul energetic va fi transformat în regenerabile în două faze:

-până în 2023, un nou parc solar va furniza energie ”verde”, acoperind 100% din energia necesară pentru încărcarea vehiculelor electrice și peste 50% din energia totală necesară pe insulă;

-până în 2026, noul sistem energetic va fi extins în continuare la peste 80% din cererea totală de energie.

În plus, un sistem de stocare va ajuta la echilibrarea rețelei și la utilizarea la maximum a parcului solar. Ca urmare, emisiile de CO2 ale sistemului energetic al insulei vor fi reduse semnificativ, în timp ce costurile energetice ar putea scădea cu cel puțin 25%.

În prezent, insula este alimentată cu energie de la generatoarele pe motorină

În următorii cinci ani, Astypalea va fi transformată într-o insulă inteligentă, durabilă. Mobilitatea va fi exclusiv electrică, alimentată de electricitate ”verde” produsă local.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide