Zone interzise pentru mașini. Pe unde nu ai voie să circuli în București în acest weekend?

Autor: Elena Luchian 22 mai 2020 Știri auto
Zone interzise pentru mașini. Pe unde nu ai voie să circuli în București în acest weekend?

În București vor fi în acest weekend zone interzise pentru mașini pe toată perioada stării de alertă, instaurate în urmă cu șapte zile. Pe unde nu ai voie să circuli la sfârșitul acestei săptămâni?

Primăria Capitalei a decis să instituie restricții de circulație pentru șoferi în Capitală în acest weekend, așa cum a anunțat primarul general Gabriela Firea în urmă cu o săptămână.

Aceste restricții vor fi valabile sâmbătă și duminică, în intervalul orar 8:00 – 22:00 în noile zone pietonale, localizate în centrul Capitalei. Autoritățile încearcă astfel să încurajeze mișcarea în aer liber, dar și utilizarea mijloacelor de transport alternativ, cum ar fi bicicletele sau trotinetele.

Această măsură îi ajută pe cetățeni și în vederea distanțării sociale, prevenind astfel aglomerarea parcurilor și grădinilor, deschise odată cu trecerea României de la starea de urgență la starea de alertă.

„Bucureştenii vor dori să se plimbe mai mult prin oraş, iar cea mai bună soluţie este instituirea unor zone pietonale pe anumite artere din centrul oraşului, unde circulaţia maşinilor să fie interzisă”, se arată în comunicatul emis de Primăria Municipiului Bucureşti.

Acestea sunt zonele interzise pentru mașini în acest weekend:

– Zona 1 – strada Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu

– Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd. Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domniţa Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenţei

– Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piaţa Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu

– Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

– Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei

– Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu

– Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piaţa Constituţiei şi locala de vest a pieţei Unirii).

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide