Zonele de promenadă din București se schimbă. Apar noi restricții de trafic

Autor: ProMotor acum 10 luni Știri

Primăria Capitalei a anunțat că zonele de promenadă din București se schimbă începând cu acest weekend (13-14 iunie). Apar noi restricții de trafic, iar zonele existente au fost reconfigurate.

Intră în Galeria FOTO

Pe scurt, se extinde zona de promenadă de la Calea Victoriei, se desființează cea din cartierul Cotroceni și se modifică zona din apropierea Pieței Amzei. Noile zone de promenadă vor funcționa începând de sâmbătă, 13 iunie, în zilele de weekend, în intervalul orar 08:00 – 22:00.

Care sunt zonele de promenadă care se schimbă în București?

Este vorba de trei zone de promenadă dintre cele instituite acum două săptămâni de Primăria Municipiului București. Iată care sunt acestea:

• Zona 2 de promenadă a fost extinsă, pe Calea Victoriei, de la aleea Kretzulescu până la Bd. Regina Elisabeta, cu posibilitatea circulației de traversare la Str. Ion Campineanu și Bd. Regina Elisabeta, în continuare zona pietonala fiind pe Calea Victoriei – Strada Eforie – Strada Domnița Anastasia – Strada Ing. A Saligny – Splaiul Independenței.

• Zona 3, delimitata de Bd. Eroilor – Bd. Eroii Sanitari – Piața Operei – Strada Dr. J. Lister – Strada Dr. Gr. Romniceanu a fost desființată, circulația auto urmând să revină la situația anterioară.

• Zona 5 a fost restrânsă, și va fi delimitată de Bd. Dacia, – Bd. N. Bălcescu – Str. Mendeleev – Str. G.Enescu – Str. G. Clemenceau – Str. N. Golescu – Calea Victoriei. Pe arterele care delimitează perimetrul mai sus menționat circulația auto se desfășoara normal.

Ce zone pietonale rămân neschimbate?

Celelalte patru zone pietonale instituite de Primărie în București rămân neschimbate:

• Zona 1 – Strada Polonă (de la Bd. Dacia) – Strada A.D. Xenopol – Strada Dionise Lupu – Strada C.A. Rosetti – Strada J.L. Calderon (de la Strada C.A. Rosetti) – Strada I.L. Caragiale – Strada Icoanei – Strada A. Vlaicu.

• Zona 4 – Strada E. Quinet (de la Strada Academiei) – Strada Biserica Enei

• Zona 6 – Strada G. Enescu – Strada N. Golescu – Calea Victoriei – Strada C.A. Rosetti – Bulevardul N. Balcescu.

• Zona 7 – Bulevardul Unirii, între Piața Constituției și locala de vest a Pieței Unirii.

Potrivit primarului Capitalei Gabriela Firea, instituirea zonelor pietonale în București s-a făcut pentru perioada stării de alertă, pentru a permite distanțarea socială a celor care ies la plimbare după carantină.

„Odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, și având în vedere restricțiile de funcționare a spatiilor de alimentație publica și de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureștenii vor dori cu siguranță să se plimbe mai mult prin oraș și, pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber cât și mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekenduri, pe anumite artere din centrul orașului, zone pietonale, de promenadă, unde circulația mașinilor să fie interzisă” spunea, atunci, Gabriela Firea.


Sursa foto: Shutterstock, Pixabay


Comentarii
Inchide