Zonele din București în care accesul mașinilor este interzis în acest weekend

Autor: George Cristea 19 iun. 2020 Știri auto

Prelungirea stării de alertă înseamnă că zonele de promenadă care au fost instituite în București rămân în continuare în vigoare. Iată care sunt zonele din București în care accesul mașinilor este interzis în acest weekend.

Săptămâna trecută anunțam că Primăria municipiului București, împreună cu Poliția Rutieră a operat câteva modificări în ceea ce privește zonele de promenadă instituite în urmă cu o lună. Pe scurt, a fost extinsă zona de promenadă de la Calea Victoriei și desființată cea din cartierul Cotroceni. În plus, s-a modificat zona din apropierea Pieței Amzei. Noile zone de promenadă vor funcționa începând de sâmbătă, 13 iunie, în zilele de weekend, în intervalul orar 08:00 – 22:00.

Care sunt zonele din București în care accesul mașinilor este interzis în weekend?

  • Zona 1: – Str. Polona (de la Bd. Dacia) – Str. A.D. Xenopol – Str. Dionisie Lupu – Str. C.A. Rosetti – Str. J.L. Calderon (de la Str. C.A. Rosetti) – Str. I.L. Caragiale – Str. Icoanei – Str. A. Vlaicu;
  • Zona 2: Calea Victoriei (de la Bd. Regina Elisabeta) – Str. Domnița Anastasia – Str. Ing. A Saligny – Splai Independenței;

* S-a extins prin avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, până la Calea Victoriei – Alee Kretzulescu, cu posibilitatea traversării prin str. Ion Câmpineanu și bd. Regina Elisabeta;

  • Zona 3: Bd Eroilor – Bd. Eroii Sanitari – Piața Operei – Str. Dr. J. Lister – Str. Dr. Gr. Romniceanu;

* S-a desființat prin avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București;

  • Zona 4: – Str. E. Quinet (de la Str. Academiei) – Str. Biserica Enei;
  • Zona 5: – Bd. Dacia – Bd. N. Bălcescu – Str. G. Enescu – Calea Victoriei;
  • Zona 6: – Str. G. Enescu – Str N. Golescu – Calea Victoriei – Str. C.A. Rosetti – Bd. N. Bălcescu.
  • Zona 7: – Bd. Unirii (intre Piața Constituției și locala de vest a Pieței Unirii).

Restricțiile sus-menționate presupun instituirea regimului de „Zonă pietonală” în aceste perimetre. Trebuie menționat că restricțiile de circulație privesc arterele din interiorul perimetrelor, fără a afecta circulația de pe arterele care delimitează zonele, excepție făcând Calea Victoriei, între Str. Eforie și Spl. Independenței.

Este propusă și o rută alternativă, pe culoarul Piața Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bd. I.C. Brătianu – Piața Unirii – Splaiul Independenței.

Ce trebuie să știe șoferii și pietonii?

Șoferii trebuie să știe că accesul în zonele pietonale este permis doar șoferilor care locuiesc în aceste zone. Aceștia sunt obligați să circule cu o viteză maximă de 5 km/h în zonele pietonale, să nu stânjenească ori să împiedice circulaţia pietonilor şi, dacă este necesar, să oprească pentru a permite circulaţia acestora.

Și pietonii au obligații, chiar dacă se află în zonele pietonale. Aceștia sunt sfătuți să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide