ZR-V va fi unul dintre cele trei SUV-uri pe care Honda le va lansa anul viitor în Europa

Autor: Marius Vișan 24 nov. 2022 Știri auto
ZR-V va fi unul dintre cele trei SUV-uri pe care Honda le va lansa anul viitor în Europa

ZR-V va fi unul dintre cele trei SUV-uri pe care Honda le va lansa anul viitor în Europa în încercarea de a-și reface cota de piață în regiune, scrie Automotive News Europe.

Honda va lansa ZR-V în Europa anul viitor. Modelul va fi poziționat în gama de SUV-uri între micul HR-V și modelul de dimensiuni medii CR-V.

ZR-V este deja la vânzare în SUA sub denumirea de HR-V cu motor de 2,0 litri non-hibrid. Mașina va fi pusă în vânzare și în Japonia în luna aprilie a anului viitor.

Se așteaptă ca modelul european să folosească același sistem de propulsie complet hibrid ca și versiunea japoneză. Motor pe benzină de 2,0 litri, combinat cu două motoare electrice, realizând o accelerație puternică ce poate fi comparată cu cea a unui motor V6 de 3,0 litri. Mașina va avea tracțiune integrală, precum și cu o serie de sisteme de asistență pentru șofer.

CR-V va fi înlocuit cu un nou model care va oferi sisteme de propulsie hibride și plug-in hibride. Modelul plug-in va fi o premieră pentru Honda în Europa.

Constructorul auto va începe, de asemenea, vânzările SUV-ului complet electric numit Honda e:Ny1, care se așteaptă să concureze cu versiunea electrică a lui Hyundai Kona. Honda nu a prezentat încă imagini ale versiunii de producție. SUV-ul va fi al doilea model complet electric, după Honda e, mașina mică dar cu preț destul de mare care înregistrează însă puține vânzări.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide