Rival puternic pentru VW Passat în America. Honda Accord primește o nouă generație

Autor: Adrian Somai acum 4 săptămâni Știri auto

Honda Accord a primit recent o nouă generație, noile modele urmând să fie disponibile exclusiv pe piața auto de peste Ocean, în America de Nord. Este cea de-a 11-a generație a berlinei de clasă medie, iar noul Accord promite să rivalizeze de la egal la egal cu modele precum Volkswagen Passat sau Mazda 6. Noua generație vine la pachet cu o înfățișare nouă, cu două motorizări și o serie întreagă de sisteme de siguranță și de asistență noi.

La capitolul design, noul Accord a fost primit cu mare entuziasm de pasionații auto de peste Ocean. În partea frontală remarcăm o înfățișare sportivă, farurile LED ascuțite fiind alăturate unei grile de dimensiuni generoase. Tot aici mai observăm și o priză de aer amplasată direct în bara de protecție. În partea din spate avem un design simplist, cu stopuri LED închise la culoare. Mașina este echipată cu un set de jante cu dimensiuni de 17 inci, însă există și opțiunea unor jante de 19 inci.

Mai departe, la nivelul habitaclului regăsim un instrumentar de bord digital cu dimensiuni de 10.2 inci, căruia i se alătură un display central cu o diagonală de 7 inci. Opțional, este disponibil și un display central mai mare, de 12.3 inci. Putem observa aici butoane fizice pentru reglarea volumului și a frecvenței radio, o zonă de încărcare wireless pentru telefon, două porturi USB-C și alte două porturi pentru pasagerii din spate. În cazul nivelurilor de echipare superioare, clienții vor primi și un Head-Up Display de 6 inci.

Două opțiuni de motorizare pentru noul Honda Accord

Clienții își pot îndrepta atenția în primul rând către un propulsor turbo pe benzină, cu capacitate de 1.5 litri și cu tehnologie VTEC. Unitatea în cauză este capabilă să livreze 192 de cai putere și un cuplu maxim de 260 Nm. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii automate CVT.

Mai departe, Honda propune clienților americani o motorizare hibridă, care are la bază o unitate de 2.0 litri, capabilă să dezvolte 204 cai putere și un cuplu maxim de 335 Nm. Din păcate, până la această oră nu există niciun fel de informații din partea constructorului nipon cu privire la cifrele de performanță ale noului Accord.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide