Lux la o scară mai mică: Mercedes-Benz GLK facelift. TEST

Autor: Dan Vache 21 nov. 2012 Test drive

Vă pot spune că, studiat mai îndeaproape, noul Mercedes-Benz GLK arată mult mai bine faţă de generaţia precedentă. Acele câteva modificări pe care inginerii de la Mercedes-Benz le-au făcut sunt destul de bine evidenţiate atât în faţă, cât şi în spate. În partea frontală, blocurile optice au acum integrate o bandă din LED-uri în formă de bumerang, iar spoilerul a fost redesenat într-o manieră mai agresivă şi beneficiază de lumini de zi cu tehnologie LED.

Posteriorul a fost şi el remodelat, având stopuri cu o amenajare interioară interesantă, iar spoilerul a fost uşor modificat în aşa fel încât să-i dea un aer mai sportiv, evidenţiat şi de noile guri de evacuare drepunghiulare cromate.

Nu este o evoluţie foarte mare, asta pentru că vorbim de un facelift, totuşi, însă inginerii au reuşit cu aceste mici modificări să-i dea noului Mercedes-Benz GLK un look mai matur şi mai masculin.

În interior, noul model păstrează aceeaşi linie elegantă şi, în acelaşi timp, sportivă a exteriorului, mizând pe un stil sobru şi care oferă aceleaşi materiale de calitate cu care ne-a obişnuit până acum constructorul german. Primul detaliu care iese într-adevăr în evidenţă atunci când păşeşti pentru prima dată în maşină sunt gurile de ventilaţie, care au fost împrumutate de la fratele său “rebel”, SLS AMG.

Apoi, se observă că pe tunelul median nu mai există un levier al schimbătorului de viteze, acesta fiind transformat într-o mică manetă, plasată în partea dreaptă a volanului. Aici pot spune că Mercedes-Benz a luat o decizie foarte bună, şi o spun nu numai pentru că este mult mai uşor de acţionat, dar a lăsat loc şi unui spaţiu de depozitare foarte generos între scaune.

Butoanele de pe consola centrală sunt plasate intuitiv şi sunt uşor de accesat, iar utilizarea meniului de pe displayul central este foarte simplă, datorită selectorului plasat pe tunelul median la îndemână. Scaunele sunt confortabile, iar tapiţeria din piele maro Mocca (1.850 euro) este foarte plăcută.

Poziţia la volan este corectă, adică nici prea joasă şi nici prea înaltă, iar acest lucru oferă o vizibilitate extrem de bună. Bancheta din spate oferă un bun confort pentru două persoane cu o înălţime peste medie, fiind loc destul atât pentru picioare, cât şi la umeri. Portbagajul oferă un spaţiu util de 450 litri, iar dacă rabatăm bancheta, volumul creşte până la 1.550 litri.

Cum merge noul Mercedes-Benz GLK facelift şi cât costă, vedem pe pagina următoare

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide