O săptămână cu BMW 530d Touring

La prima vedere, BMW 530d Touring pare doar un break scump, fără prea mari şanse pe piaţa românească. Însă, în realitate, maşina are suficiente atuuri pentru a trezi interesul multora.

O săptămână cu BMW 530d Touring O săptămână cu BMW 530d Touring

Prima oară când am văzut nouageneraţie BMW Seria 5, am remarcat o uşoarăîntoarcere la origini în designul maşinii, berlinabavareză redevenind o limuzină sobră, dinamică şi cu un stilfamiliar.

In realitate, BMW Seria 5 Touring arata mult mai stilat decat in imagini

Însă mă aşteptam ca varianta break, BMW Seria 5 Touring, să nu se ridice la acelaşi nivel, dinpunct de vedere stilistic. Nici măcar primele imagini cu maşina nu mi-au schimbat părerea.Asta până când nu m-am trezit faţă în faţă cu maşina detest.

Dacă despre partea frontală nu mai are rost să menţionez cădegajă o impresie de forţă amestecată cu sobrietate specificebavareze, trebuie să mă opresc puţin în spatele maşinii. Acolo undedesignerii BMW au reuşit să creeze o linie de break mult maidinamică decât până acum.

BMW Seria 5 Touring nu este un shooting break, dar are o silueta dinamica

Nu vorbim, încă, de un shooting break foarte elegant, darîncepem să ne apropiem de această idee. În primul rând, datorităsuprafeţei vitrate de dimensiuni mai mici, al treilea geam lateralfiind suficient de aplatizat. Mai punem la socoteală o muchiemediană pregnantă şi gata, partea laterală din spate ne arată unbreak aproape sportiv.

Aproape, nu în totalitate. Şi asta pentru că în ecuaţie intrăstopurile, desenate de o manieră foarte elegantă - credeţi-mă,în realitate efectul este mult mai puternic decât înimagini. Prin comparaţie, Mercedes E-Class T-Modell pare un dric, iar Audi A6 Avant devine cam fad (ce-i drept, este pe final decarieră generaţia actuală).

BMW Seria 5 Touring se dovedeste un break de clasa, impunator si dinamic

Prin urmare, BMW 530d Touring mi-a deschisinteresul, dovedindu-se, încă de la primul contact, unbreak impunător şi care pune un accent mai mare pe stil decât aicrede la prima vedere.

Totuşi, chiar dacă, la finalul testului, pe mine Seria 5Touring m-a convins că e o propunere coerentă în gama BMW,pe piaţa auto din România acest model cred că va rămâne în umbrafraţilor BMW Seria 5 berlină (notorietatea acestui sedan sportiv estefoarte mare), dar şi a lui BMW X3 sau BMW X5 (SUV-urile sunt privite ca maşini mai potrivite pentrucondiţiile de la noi).

Să vedem ce avantaje aduce interiorul lui BMW Seria 5 Touring.

Stopurile ii confera lui BMW Seria 5 Touring o nota puternica de eleganta

Citeşte mai departe în pagina următoare »