Test de iarnă: Ford Ranger 2.2 TDCI 150 CP AUT6 – pădurarul cu aere de Chuck Norris

Autor: Oraan Mărculescu 12 feb. 2013 Test drive

 

În rest, însă, planşa de bord şi ambianţa interioară a echipării de top Limited duc la o disociere clară de spiritul de utilitară. Este adevărat, faţă de o berlină gen Ford Focus consola centrală e mai masivă, scaunele sunt mult mai încăpătoare, iar plasticele, deşi arată foarte evoluat pentru un pick-up, se simt ceva mai dure, mai pregătite pentru a face faţă greutăţilor şi noroaielor.

În schimb, displayul de pe consola centrală e foarte mic raportat la cât de voluminoasă este consola, dar mai ales dacă mă gândesc la distanţa mai mare faţă de şofer decât într-un Focus, de pildă. Aşa încât navigarea prin meniu în timpul mersului nu o recomand, deoarece atenţia este distrasă cam mult.

Restul butoanelor de pe consolă sunt mari şi cu indicaţii lizibile, în timp ce butoanele climatizării automate sunt extrem de facil de utilizat – merci, Volvo (?) pentru grafica aferentă direcţionării fluxului de aer.

Ce să mai spun despre imensele butoane din lateralele consolei, unul pentru asistenţa la coborârea în pantă, celălalt pentru dezactivarea ESP-ului – sunt pur şi simplu uriaşe. De fapt, multe dintre butoanele din habitaclu pot fi folosite şi dacă ai mănuşi. Sau dacă ai nişte degete extrem de groase…

Spaţiul de depozitare de la baza consolei aş fi preferat să aibă o formă geometrică mai simplistă, dar mă declar mulţumit cu cele două suporturi de băuturi de pe tunelul central, precum şi cu buzunarul foarte încăpător din cotiera centrală. Asta în timp ce uşile sunt dotate cu buzunare foarte generoase pentru sticle mari, iar în stânga volanului e un sertar cam cât jumătate din torpedo.

Pentru că vorbim de echipare de top Limited, maşina era echipată şi cu tapiţerie din piele sau scaune electrice, precum şi cu încălzire în scaune. Aici, însă, o menţiune: ideea butonului care e activ când e în afară, iar în bord nu eşti atenţionat că încălzirea în scaune e activă… hai să zicem că e funny dacă vrei să-i faci poante cuiva. Ca ergonomie, însă, preferam altă soluţie.

Pe banchetă se urcă foarte simplu, iar trei persoane adulte nu văd de ce s-ar plânge de lipsa spaţiului. Ranger arată uriaş pe dinafară, iar asta se reflectă şi la capitolul habitabilitate interioară. Doar buzunarele ascunse sub banchetă mi se pare cam nepractice, din cauza formei neregulate.

Una peste alta, ambianţa din Ford Ranger aproape că rivalizează cu a SUV-urilor cel puţin compacte, doar lipsa unui sistem de navigaţie cu display tactil fiind oarecum de blamat din perspectiva pretenţioşilor. În rest, interiorul e mult evoluat faţă de ceea ce mă aşteptam de la un pick-up. Mai ales de la un pick-up cu rădăcini în SUA.

Dar să vedem ce pachet tehnic ne oferă noul Ford Ranger – pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide