Am condus în premieră MINI Cooper S facelift

A doua generaţie a legendarului MINI modern a trecut printr-un discret facelift. Pentru modelul de top acest lucru a însemnat câteva modficări estetice şi 10 CP în plus.

Am condus în premieră MINI Cooper S facelift Am condus în premieră MINI Cooper S facelift

MINI Cooper S. Este cel mai puternic MINI în afară demodelele preparate de John Cooper Works. Ca şi restulsuratelor din gama de modele MINI, Cooper S a venit în septembriecu o serie de modificări pentru a îl meţine tânăr. Sau mai degrabăatrăgător, pentru că MINI nu îmbărâneşte niciodată. Forma retro aMINI-ului modern dăinuişte deja de aproape 10 ani de zile şi douăgeneraţii. Prima generaţie a fost lansată în 2001 iar a doua în2007. Designul exterior şi interior s-a schimbat puţin, MINIrămânând fidel stilul retro.

Luna septembrie a adus în România faceliftul pentru gamaMINI şi am putut testa cel mai puternic model din gamă: CooperS.

Poate cea mai importantă modificare adusă lui Cooper S este ceade sub capotă. Motorul turbo de 1,6 litri dezvoltă acum 185 CP cu10 CP mai mult decât modelul de dinainte de facelift. Ceea ce faceca motorul excelent de pe Cooper S să fie şi mai bun. Primageneraţie folosea un compresor mecanic şi era o adevărată bestie.Acum Cooper S este un automobil mai polivalent. Poate fi condusfără probleme şi în regim urban dar când este nevoie, poateaccelera incredibil.

Citeşte mai departe în pagina următoare »