Am condus în premieră noul Hyundai ix20

Ce poţi alege dacă nici o maşină din clasa mică nu te satisface? Hyundai ix20 ar fi o alternativă. Este un mic monovolum dar nu mai arată ca o cutie. Şi oferă mai multe avantaje...

Hyundai ix20 este cel mai nou model din gama constructorului corean. A fost lansat în premieră la Salonul Auto de la Paris şi este modelul cu care Hyundai vrea să atace segmentul monovolumelor compacte, un segment de succes în Europa de Vest. Acolo, maşinile de familie sunt apreciate dar în marile aglomeraţii urbane este destul de greu să te descurci cu un monovolum full-size. Aşa că modele ca Renault Modus, Citroen C3 Picasso sau Nissan Note au câştigat teren în oraşe ca Paris, Londra sau Madrid.

Hyundai ix20 mai are un frate de grup, modelul KIA Venga, despre care puteţi citi aici.

În primul rând trebuie să explicăm denumirea aleasă de Hyundai. Dacă aveaţi impresia că modelele ix desemnează maşinile cu tracţiune integrală, vă înşelaţi. Denumirea ix aparţine vehiculelor recreaţionale din gama Hyundai şi aici intră şi monovolumelor alături de SUV-uri. Modelele cu tracţiune integrală au mereu cifra 5 în coada denumirii: ix35, ix55. Aşadar gama recreaţională este formată din modelele: ix20, ix35, ix55 (Veracruz) şi Santa Fe. Iar cea a modelelor normale din i10, i20, i30, Accent şi Grandeur.

Hyundai ix20 arată bine la primul contact. Spre deosebire de alte monovolume mici, are linii fluide şi un design atrăgător. Ba chiar putem spune că arată bine. Centrul de desing Hyundai din Russelsheim, Germania şi-a făcut bine treaba, noul model fiind a doua maşină din gamă după ix35 ce adoptă designul denumit "sculptură fluidă". Noul model este produs în Europa, la uzina Hyundai din Nosovice, Republica Ceha.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.