L-am condus! DS5 este De Senzaţie!

Francezii se chinuie de mult să construiască o limuzină de clasă mare care să concureze modelele germane. Cu DS5, Citroen s-a autodepăşit şi a ridicat la culmi nebănuite nivelul autoturismelor lux franţuzeşti.

L-am condus! DS5 este De Senzaţie! L-am condus! DS5 este De Senzaţie!

Octombrie. În 1955. Salonul Auto de la Paris. Pe standul celor de la Citroen şi-a făcut apariţia modelul DS. Atunci au existat 12.000 de solicitări pentru această maşină. După 20 de ani în care maşina a făcut senzaţie, s-au vândut aproape 1,5 milioane de unităţi. Şi, este foarte clar, DS este unul dintre acele modele care au marcat industria auto atât din punctul de vedere al tehnologiilor, cât şi din punctul de vedere al designului. Şi, de parcă mai era nevoie de acest lucru, un DS a câstigat în 1959 Raliul Monte Carlo. A mai făcut-o şi în 1966 dar a fost o victorie controversată in defavoarea echipei BMC Mini Cooper. Despre DS se pot scrie multe, dar probabil cea mai legendară poveste este cea în care Charles de Gaulle a scăpat cu viată, în urma unui atentat, datorită suspensiei pneumatice. După această întâmplare, DS a intrat în legendă.

În 2009, Citroen a scos din cutie numele şi a creat o serie distinctivă, separat de linia clasică. Primul model din această serie, prezentat în 2009 la Geneva, a fost DS3. Şi a fost un succes. În Marea Britanie s-au vândut mai multe DS3-uri decat modelul Mini similar. În plus, Sebastien Loeb a câştigat cu DS3 WRC titlul mondial la constructori pentru Citroen şi al optulea tilu mondial din cariera.

A urmat DS4 şi toţi au spus că este "cea mai frumoasă maşină a anului". Acum, gama DS este completă. Citroen a lansat oficial DS5 in Europa, iar în România va ajunge în prima jumătate a anului viitor. Cu deja 3 modele din gama DS se poate deschide deja un showroom separat sau un spaţiu special în cele deja existente. Şi sunt sigur că cei de la Citroen vor face asta. DS este deja o gama distinctă, iar clienţii noului model vor face parte automat dintr-un club în care vor primii diverse beneficii, ceea ce nu este rău deloc.

Vestea bună este că lucrurile nu se vor opri aici. Chiar daca încă nu au apărut foarte multe informaţii oficiale despre un alt model al gamei DS, este clar că lucrurile nu se vor opri la DS3, DS4 şi DS5.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.