Skoda Superb - lansare naţională

Noua generaţie Skoda Superb şi-a făcut debutul mondial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva 2008. După 7 lunii de la lansare, nava amiral a constructorului ceh şi-a făcut apariţia pe strazile din România prin intermediul drive testului organizat cu prilejul lansării naţionale a noului model.

Skoda Superb - lansare naţională Skoda Superb - lansare naţională

De la primul contact vizual noua Skoda Superb impune respect printr-un design apoape fără cusur, cu linii curate, ilustrând meticulozitatea germană, având un efect pozitiv mai ales în ceea ce priveşte finisările. Forma tridimensională a grilei radiatorului şi ornamentele cromate conferă maşinii un aspect impunător, stilat.

Liniile conturate ale capotei motorului se extind spre faruri, accentuând direcţia orizontală a acestora, conferindu-i noului Superb o imagine de robusteţe, dar şi un sentiment de încredere. Aripile faţă evidenţiate puternic subliniază şi ele aceaste trăsături.

În timp ce modelul anterior era prevăzut cu un plafon rotunjit, bombat, cel al noului Superb este alungit şi se integrează elegant în raza montanţilor C. Prin acest artifiiu, se face dovada spaţiului interior mai mult decât generos. Ornamentul cromat din jurul geamurilor, pentru nivelele de echipare Ambition şi Elegance, se îmbină cu montantul C într-un element tridimensional care îi conferă automobilului un aspect asociat în mod normal automobilelor din clasele superioare.

Suportul plăcuţei de înmatriculare nu este integrat în capacul portbagajului, ci este situat mai jos pe bara de protecţie, lăsând loc pentru emblema Skoda de mari dimensiuni.Lămpile de poziţie formate din două părţi, o jumătate integrată în aripile spate şi cealaltă în capacul portbagajului, rămân fidele designului specific mărcii.

În timpul zilei, acestea se remarcă prin forma dreaptă, elegantă. În timpul nopţii, luminează conform designului nocturn specific ultimelor generaţii de automobile din Cehia, cu un fascicul de lumină în formă de C. Noul Superb este prevăzut cu jante de până la 18 inch, subliniind în mod eficient imaginea puternică şi eleganţa sportivă a caroseriei.

Conceptul unicde deschidere variabilă a portbagajului, patentat Twindoor, oferă o soluţie practică şi funcţională. În funcţie de necesităţi, puteţi deschide numai capota portbagajului, dacă aveţi de transportat articole de mici dimensiuni, sau puteţi ridica simultan capota portbagajului şi luneta pentru a asigura încărcarea articolelor voluminoase, utilizând cele două comutatoare mici de pe marginea capotei portbagajului pentru activarea dispozitivului de eliberare electromecanic.

Cea de-a treia lampă de poziţie integrată în lunetă se aprinde pentru scurt timp pentru a indica blocarea mecanismului de închidere a portbagajului de către motoarele electrice, indicându-se astfel deschiderea capotei portbagajului împreună cu luneta.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.