Premiera  TEST cu a treia generaţie Kia Sportage

Cu ceva ani în urmă grupul Hyundai-Kia aspira la o poziţie în primii cinci constructori la nivel mondial. La acel moment declaraţiile au părut hilare, acum este realitate. Cu vânzări la nivel mondial de 5.007.935 unităţi, grupul korean a depăşit Ford şi ocupă locul 5 în clasamentul global pentru anul 2009. Al cincilea producător mondial, hmmm..., cresc uşor şi expectanţele de la produse.

TEST cu a treia generaţie Kia Sportage TEST cu a treia generaţie Kia Sportage

Prima generaţie a debutat pe piaţă în 1996 şi s-a produs până în 2002. Pentru mine prima generaţie va rămâne maşina antrenorului echipei naţionale, Anghel Iordănescu. A doua generaţie a împărţit mai totul cu fraţiorul Tucson, mai puţin designul. A fost un model bine primit pe piaţa românească. Un model care a debutat în 2004 şi iese din scenă în acest an. Cum este a treia generaţie Kia Sportage, una care îşi propune să taie o felie cât mai generoasă din piaţa SUV-urilor compacte, singurul segment din universul SUV-urior care continuă să crească.

Reţeta se păstrează, Sportage este construit pe aceaişi platformă cu Hyundai ix35. Cum nu am avut ocazia să conduc SUV-ul celor de la Hyundai, am plecat la test fără vreo opinie conturată în prealabil. În schimb trebuie să recunosc că nu aveam prea mari aşteptări de la a treia generaţie Sportage. Totuşi faptul că acest model este desenat, dezvoltat şi construit în Europa ar trebui să fie un bun punct de plecare. A treia generaţie pare să respecte intervalul de şase ani a primelor două generaţie, este planificată producţia până în 2016.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.