Test-drive cu noua Toyota Yaris – evoluţie sau revoluţie?

Încă de la lansarea primei generaţii, în 1999, Toyota Yaris a acoperit cu succes clasa mică. Peste 2 milioane de oameni au fost satisfăcuţi pe deplin de ultimul model lansat, iar peste 5 milioane de exemplare Yaris au fost vândute în întreaga lume.

Test-drive cu noua Toyota Yaris – evoluţie sau revoluţie? Test-drive cu noua Toyota Yaris – evoluţie sau revoluţie?

Iată că Toyota Yaris a ajuns la cea de-a treia generaţie, un model care duce mai departe imaginea de marcă a producătorului nipon.

Din punct de vedere al designului exterior, noua maşină, căci vorbim despre un model complet nou, prezintă elemente preluate de la fraţii mai mari, aici fiind vorba despre noul Corolla sau noul Avensis, astfel Yaris preia noua imagine de marcă. Aceste elemente se pot observa în partea frontală a maşinii, mai exact putem să observăm similitudinile la nivelul blocurilor optice, la nivelul spoilerului faţă sau a calandrului.

Datorită acestui aspect, imaginea de ansamblu a părţii frontale, inspiră dinaminsm, în comparaţie cu generaţia pe care o va înlocui noua Toyota Yaris.

Din punct de vedere dimensional, maşina beneficiază de o creştere minimală în lungime de 100 mm, în timp ce lăţimea a rămas la fel. Ampatamentul este mai mare cu 50 mm, iar înălţimea maşinii a fost redusă cu 20 de mm, ceea ce face ca centrul de greutate al maşinii să fie un pic mai jos, în comparaţie cu generaţia precedentă. Acest lucru se traduce printr-o stabilitate mai bună. Tot pentru a întări stabilitatea maşinii, ecartamentele faţă spate au crescut şi ele dimensional chiar dacă vorbim despre 35 de mm pentru puntea faţă şi 15 mm pentru cea spate.

Pe lângă îmbunătăţirea stabilităţii maşinii, creşterile dimensionale aduc şi la o creştere a dimensiunilor din habitaclu, ceea ce duce la un confort interior mai bun.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.