Premiera  VW Golf 6 TDI - Test în Islanda

Marţi am alergat prin ploaie cu cei 160 CP ai mignionului 1.4 TSI, extrem de plăcută experienţa. Azi vă prezentăm impresiile de la plimbarea cu bestsellerul 2 litri diesel care livrează 140 CP.

VW Golf 6 TDI - Test în Islanda VW Golf 6 TDI - Test în Islanda

VW Golf 6 - profilDe menţionat că singura dotare standard la modele puse la dispoziţie de VW pentru test a fost cutia DSG cu 7 trepte. Puteam alege ce motorizare vrem, interior, culoare...nu şi cutia. DSG la superofertă. Sincer nu am regretat pentru că nu este vreo cutie care să îţi scoată peri albi, ci dimpotrivă, cred că una dintre cele mai reuşite de pe piaţă.

Marea noutate la diesel este aceea că sună bine, nu mai scoate sunete de REMAT, cum făceau propulsoare de generaţie veche. Este extrem de agreabil auditiv, îi simţi prezenţa pe la 3.000 rpm şi asta într-un mod plăcut. Şi puterea este livrată linear, fără momente de vârf care ar conduce la ruperi de aderanţă inutile în primele 2 trepte de viteze. Trage bine, urcă în ture lejer şi am descoperit că îi prieşte DSG-ul.

VW Golf 6 în IslandaDin punct de vedere al reprizelor parcă nu are vigoarea propulsorului de 1.4TSI, testat zilele trecute, în pofida unui cuplu motor mai mare cu 80 Nm. Prea multe nu ar fi de spus, VW Golf 6 este extrem de agreabil indiferent de propulsorul ascuns sub capotă. Maşina nu reuşeşte să te deranjeze cu nimic, la un moment dat descoperi că ceva nu îţi convine la volan, iar acel ceva este chiar lipsa oricărui factor perturbator. Totul este prea bine, prea perfect, prea liniştit, prea... plictisitor.

Acum poate cei de la VW ne-au minţit frumos aici în Islanda, aştept să mai dau un verdict după un test cu o versiune ceva mai slab dotată. Una fără navigaţie, sistem audio de top, scaune de piele sport.... Dar ceva îmi spune că impresia va fi aceeaşi. Să te apropii de perfecţiune – poate uşor pretenţios formulat – implică renunţarea la suflet?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.