6 vs Passat vs Laguna vs Mondeo

Dacă întorci capul mergând prin oraş, vezi un outdoor uriaş cu noul Renault Laguna. Mai mergi puţin şi la următorul semafor te vei opri sigur lângă un Passat 2.0 TDI.

6 vs Passat vs Laguna vs Mondeo 6 vs Passat vs Laguna vs Mondeo
Nu se face bine verde, că un mic şef trece în trombă pe lângă tine cu noua sa maşină de serviciu, un Ford Mondeo. Dacă eşti suficient de norocos, poate vezi şi un posesor de Mazda 6 cu mimică zen. Dar dacă le-ai vedea pe toate la un loc, cu tot ce au ele mai bun şi mai rău? Iată. Comparativ în sânge. La sânge.

Toată lumea este deja obişnuită cu isteria românilor legată de limuzinele germane. Probabil că acest subiect este atât de saturat acum, încât maşinile se vând singure, dintr-o inerţie declanşată de un tăvălug numit dorinţă pentru maşinile germane. Cea mai vândută limuzină de clasă medie a fost anul trecut VW Passat, care a convins aproape 5.000 de clienţi. Practic, restul modelelor nici nu mai contează în faţa unei astfel de cifre, iar istoria pare să se repete şi anul acesta.

Direct din calculatorul cu statistici şi preţuri al lui Alecu (vorbesc chiar de calculator, nu de creier, acela e plin de multe alte chestii, tot financiare), iată ce spune APIA după trei luni de vânzări în România. Volkswagen îşi menţine poziţia de lider în segment, reuşind să comercializeze până acum 827 de Passat, cu 313 unităţi vândute doar în martie.

Înregistrăm o uşoară scădere a vânzărilor, comparativ cu anul trecut, însă este de aşteptat ca până la sfârşitul anului să se egaleze sau poate chiar să se depăşească uşor cifra de vânzări din 2007. În acest clasament provizoriu al vânzărilor, bazat pe modelele din testul nostru comparativ, pe locul doi se află Ford Mondeo, care în primele trei luni ale anului 2008 a fost comercializat în 390 de unităţi, 218 dintre acestea fiind cumpărate doar în martie.

Proaspăt lansată, Renault Laguna a fost vândută deja în 107 unităţi, dintre acestea 91 ajungând la clienţi numai în luna martie. Cel mai slab comercializat model din testul nostru este Mazda6, din păcate încă o dovadă că românii apreciază doar maşinile deja consacrate sau pe cele a căror etichetă atestă construcţia lor în Germania. Doar 67 de clienţi au cumpărat noul 6 anul acesta, 28 dintre maşini fiind livrate în luna martie.

Dincolo de preferinţele fiecăruia pentru un anumit model, se află maşinile, aceste patru limuzine pe care le iubim. Mazda6 140 CD, Volkswagen Passat 2.0 TDI, Renault Laguna 2.0 dCi şi Ford Mondeo 2.0 TDCi. În paginile ce urmează imediat şi în pagina 122, cum doar Alecu ştie să le analizeze din punct de vedere financiar.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.