Exclusiv  Dacia Sandero - primul test comparativ!

Sandero a fost pus faţă în faţă cu doi concurenţi prestigioşi de pe piaţa românească: noul Chevrolet Aveo şi Skoda Fabia 2.

Dacia Sandero - primul test comparativ! Dacia Sandero - primul test comparativ!

Cred ca aţi auzit de nenumărate ori la o discuţie de "specialişti" în faţa blocului cum că Dacia nu este maşină. Ei bine, noi am testat Sandero în comparaţie cu doi competitori redutabili şi am ajuns la altă concluzie.

Dacia Sandero are un design modernPiaţa auto din România de maşini din clasa mică este una încă în expansiune, astfel că prestigiul pe care şi-l face fiecare model va însemna foarte mult în volumul vânzărilor pe viitorul. Dacia Sandero şi noul Chevrolet Aveo sunt ultimele venite în acest segment, fiind adresate unui public tânar şi activ, eventual predominant feminin şi care are de gând să folosească maşina în majoritatea timpului în oraş.

Evident, o utilizare în oraş ar fi cerut o motorizare diesel, dar aceasta nu este momentan disponibilă pe Sandero, aşa că am ales pentru test propulsorul pe benzină de 1,6 litri în echiparea Laureate. Concurenţii au fost reprezentati de Chevrolet Aveo dotat cu propulsorul de 1,4 litri şi 101 CP şi Skoda Fabia 1,4 16v 85CP.

Modelul autohton reuşeste să se ridice la acelaşi nivel stilistic comparativ cu cele două modele puse alături de el, designerii Renault având un succes uşor sesizabil mai ales în partea frontală. Farurile mari se integrează bine cu grila faţă, spoilerul cu o gură imensă de aer lăsându-ne să ne întrebăm dacă Dacia nu are de gând să monteze propulsorul de 133 CP şi pe Sandero.

Chevrolet TransformersUn detaliu interesant este reprezentat de radiatorul faţă, ce se observa lesne prin gura de aer amintită mai sus, creând impresia de forţa şi agresivitate. În partea din spate designul este mai cuminte, accentul fiind pus pe combinarea practicabilităţii cu linii care sa nu trădeze apartenenţa caroseriei la familia Logan, aşa cum o face de pilda partea laterală.

Ia ghici: Fabia sau Roomster?În ceea ce priveşte noul Chevrolet Aveo, evoluţia faţă de generaţia precedentă e clară. Liniile tăioase şi blocurile optice agresive se potrivesc parcă în tema “Transformers” asociată noului model. L-aţi văzut prima oară la Salonul Auto de la Bucuresti, iar de luna aceasta, faceliftul lui Chevrolet Aveo va invada străzile din România. Dintre toate modelele de test, Aveo pare cel mai sportiv, cu o siglă scoasă de pe grila faţă ce a rămas complet goală şi guri de aerisire laterele, false, este adevărat.

Skoda Fabia 2 este unul dintre jucătorii importanţi în clasa mică, ce a reuşit să se impună în anii de când este pe piaţă. Designul asemănător cu Roomster nu face decât să mărească impresia de aglomeraţie de astlfel de model pe străzile patriei, liniile iniţial controversate dovedindu-se o formulă câştigătoare pentru Skoda. Un detaliu interesant observăm la grila faţă, care este pe jumătate obturată pentru obţinerea unui cx mai bun şi îmbunătăţirea consumului.

De altfel asemenea artificii aerodinamice regăsim şi la celelalte două modele sub forma unor “fuste” deflectoare sub spoilerele faţă.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.