Gentleman drive - Infiniti G37S vs Porsche Cayman S

Porsche 911 Turbo şi Nissan GT-R sunt două exemplare din Liga Campionilor. Sunt subiecte de reverie. Fiecare generaţie a fost un superlativ al lanţului trofic.

Gentleman drive - Infiniti G37S vs Porsche Cayman S Gentleman drive - Infiniti G37S vs Porsche Cayman S

Cele două bestii şi-au asumat mai mult sau mai puţin conştient rolurile într-un duel, poate cel mai pasionant al ultimilor ani. A fost frumos, au fost aruncate mănuşi, s-a răspuns elegant, a fost un duel de la distanţă, purtat cu eleganţă, cu sinceritate... cu acele ingrediente care le mai găseşti parcă doar în unele basme cu eroi.

Scânteia acestui duel pare că s-a stins, mai sunt mici sclipiri ale unui nasture de jar din acestă încleştare. Un duel dintr-o ligă care se distanţează din ce în ce mai mult de palpabil, de concret. Cele două exemplare pun pe masă performaţe care sunt accesibile în mod real unui număr redus de persoane. Poate fi uşor frustrant să investeşti într-o astfel de creaţie doar pentru a-ţi justifica statutul, că de exploatat performanţele nu prea poate fi vorba.

Dar am găsit în curtea celor doi constructori modele care au în compoziţie ingredientele care le predispune unui duel poate la fel de incitant. Am pus faţă două coupé-uri, două perspective aparent identice: Infiniti G37S şi Porsche Cayman S. Un derby ar fi fost cel dintre Nissan 370Z şi Cayman S, dar, în momentul în care am realizat testul, coupé-ul nipon nu aterizase la poalele Carpaţilor. Între timp a ajuns, dar în versiunea roadster, l-am pus la muncă. Cum G37S este un fel de văr mai aristocrat al lui 370Z, duelul rămâne valabil.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.