Pui de samurai: Toyota Yaris 1.3 VVTi vs. Honda Jazz 1.4 i-VTEC

Noua Toyota Yaris se proclamă ca aparţinând ”generaţiei geniu”. Să vedem dacă rivalii sunt de acord - drept pentru care am ales, ca şi concurent direct, un alt model japonez cunoscut: Honda Jazz. Care e mai atractiv?

Pui de samurai: Toyota Yaris 1.3 VVTi vs. Honda Jazz 1.4 i-VTEC Pui de samurai: Toyota Yaris 1.3 VVTi vs. Honda Jazz 1.4 i-VTEC

Cea de-a treia generaţie Toyota Yaris vine cu un stil mult maturizat faţă de precedentele două, care arătau a bombonele de oraş dedicate mai mult femeilor. Acum, noul Yaris pare un Auris intrat la apă, cu un stil mai băieţos şi cu un aer mai dinamic decât dă de înţeles numele maşinii.

În ce priveşte Honda Jazz, vorbim de un actor care e deja de câţiva ani pe piaţă, iar la începutul acestui an a primit şi un facelift subtil. Principala diferenţă constă în faptul că inginerii Honda s-au gândit să privilegieze caracterul practic, aşa încât micul Jazz arată mai mult a citadină monovolum.

Prin urmare, din punct de vedere al aspectului exterior, cele două modele sunt diferenţiate foarte bine: Yaris le va atrage atenţia celor mai dinamici şi care vor o maşină agilă în oraş, iar Jazz va apela la instinctele mai familiste ale clienţilor, care au nevoie de un pachet cu gabarit mic, dar cu un interior cât mai spaţios.

Încă de la prima privire, Yaris degajă mai multă agresivitate datorită farurilor profilate mai "necruţător", în timp ce Jazz afişează o imagine de marcă mai timidă, parcă spunând "eu nu vreau să mă războiesc cu nimeni...". În schimb, aspectul de semi-monovolum şi suprafaţa vitrată laterală mai generoasă decât la Yaris dau impresia că Jazz e mult mai mare.

Impresie aproape eronată, deoarece lungimea de 3,9 metri a lui Jazz e mai mare cu doar 1,5 cm decât a lui Yaris, iar Jazz e mai înaltă cu doar 1,5 cm. Privind cele două maşini din spate, e simplu să îţi dai seama că Honda a pus mai mult accentul pe spiritul practic, având un hayon mai generos.

Aşadar, din punct de vedere al exteriorului, cele două modele par să-şi fi ales foarte clar taberele de clienţi.

Să vedem cum se diferenţiază Yaris şi Jazz în interior

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.