„Cred că a costat 100 de dolari, că mi-a facut-o cadou Simona” – Interviu exclusiv cu dl. Ion Țiriac (partea a III-a) – VIDEO

Autor: Roxana Ciuhulescu 27 mart. 2020 Video

Pentru ultima parte a interviului exclusiv realizat de Roxana Ciuhulescu cu domnul Ion Țiriac am păstrat cele mai savuroase povești despre cele mai îndrăgite dintre mașinile aflate în colecția sa. Printre acestea se află Trabantul făcut cadou de Simona Halep, dar și un Porsche 959 pentru care Ion Țiriac plătește chirie, deși l-a cumpărat din banii săi.

Intră în Galeria FOTO

La loc de cinste în colecția de peste 400 de mașini se află colecția de modele Mercedes pe care le-au deținut câțiva dintre șefii de stat dar și artiști mari ai secolului trecut. Printre acestea se numără și un Mercedes 600 care a aparținut lui Elvis Presley. Un alt model de care domnul Ion Țiriac este atașa, este versiunea Landaulet, care a aparținut dictatorului Nicolae Ceasusescu.

Un Messerchmitt KR200 de culoare verde este poate cea mai simpatică exponată a galeriei Țiriac Collection. Producătorul german a fost mai cunoscut pentru avioanele de vânătoare pe care le-a produs, decât pentru mașini. Mașina cu mutră de șoricel expusă în cadrul galeriei a costat de 3 ori mai mult decât prețul obișnuit, doar pentru că mașina a câștigat Concursul de Eleganță de la Pebble Beach la categoria sa.

Lângă Messerchmitt, tronează frumos un Trabant cu dedicație. Mașina a fost miza pariului dintre Ion Țiriac și Simona Halep. Cum omul de afaceri nu deținea până la acel moment o astfel de mașină, Simona i-a oferit-o cadou. Trabantul expus ar valora, după cum spune în glumă domnul Țiriac, nu mai mult de 100 de dolari, „că mi-a făcut-o cadou Simona”, însă în realitate, valoarea mașinii este inestimabilă.

În urma cu mai bine de 25 ani, Ion Alexandru Țiriac (fiul cel mare a lui Ion Țiriac) i-a cerut tatălui său o mașină. Seniorul i-a promis că i-o va dărui în ziua în care acesta va împlini 35 ani. Porsche 959 a intrat în posesia lui Ion Alexandru exact în ziua în care acesta a împlinit vârsta amintită. De atunci însă, mașină a rămas tot în colecția tatălui său, acesta plătindu-i juniorului o taxă pentru a o expune la Țiriac Collection. Mașina are doar 2.000 de kilometri la bord și face parte dintr-o serie limitată la doar 200 de unități.

Toate mașinile expuse în cadrul Tiriac Collection sunt funcționale și niciuna nu este de vânzare. Deși Ion Țiriac a primit multe oferte, acesta a declarat pentru Promotor că nu vinde nimic. Doar cumpără.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide