Vali Porcișteanu povestește despre începuturile sale în motorsportul românesc – VIDEO

Autor: Adrian Somai 04 iul. 2023 Știri auto
Vali Porcișteanu povestește despre începuturile sale în motorsportul românesc – VIDEO

Invitat al ultimului episod “Podcast cu Prioritate” a fost Vali Porcișteanu, unul dintre cele mai cunoscute nume printre pasionații competițiilor de raliu. Vicecampion național de patru ori și cu un titlu de Campion Național în palmares, Porcișteanu este de departe unul dintre cei mai experimentați piloți de raliu din România.

Vali Porcișteanu a povestit acum despre începuturile sale în motorsportul românesc. Totul a pornit în 2003, de la o competiție de semi-amatori, unde nu îți trebuia licență sau vreo școală de pilotaj și unde te puteai duce cu mașina de stradă. Vali a mers acolo cu o Dacia berlină, la volanul căreia a și castigat în cele din urmă competiția.

“Acum nu mai poți să faci chestia asta. În ziua de astăzi ai tot ce îți trebuie sau la revedere, nu ai cum să mai faci astfel de compromisuri”, spune Porcișteanu. “Acela a fost momentul care cumva a ajutat sau a înclinat balanța pentru a înțelege că există ceva, că există un talent și că ar fi păcat să nu încerc”, a continuat el.

Și-a început cariera la volanul unei Dacia Nova

Bani nu erau la vremea aceea, motiv pentru care totul a continuat cu o Dacia Nova construită practic pe bucăți. Lăsând la o parte problemele clasice pentru un pilot la început de drum care se afla la volanul unei mașini construite pe bucăți, prima experiență s-a dovedit a fi una de bun augur pentru Porcișteanu.

“La primul raliu la care am fost, în 2003, la Harghita, timpii din primele probe au fost foarte buni. Nu neapărat că erau foarte buni în comparație cu ceilalți șoferi care conduceau mașini similare, dar erau timpi mai buni decât cei reușiți de unele mașini pe care în mod normal nu aveai cum să le bați decât dacă tu erai nebun și ceilalți nu conduceau la adevăratul potențial al mașinilor lor”, povestește Vali Porcișteanu.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide