6 secrete pe care trebuie să le știe orice șofer când pleacă la drum

Autor: Cristian Agatie 18 aug. 2021 Utile

Mulți descoperă soluții ingenioase la probleme comune, pe măsură ce se lovesc de ele. Totuși, este mult mai practic să folosești înțelepciunea celor care au trecut deja prin asta. Iată 6 secrete pe care trebuie să le știe orice șofer.

Intră în Galeria FOTO

Vara, una dintre cele mai mari probleme este căldura, desigur. Șoferii apelează la diferite metode pentru a păstra răcoarea în mașină, dar și pentru a o răcori cât mai rapid atunci când se urcă în mașina încinsă. Totuși, avem două secrete noi despre care se vorbește rar.

6 secrete pe care trebuie să le știe orice șofer: Cum te ferești de arșiță

1. Deschide numai geamurile din față. La plecarea de pe loc, deschide numai geamurile din față și lasă-le pe cele din spate închise. În acest fel curentul de aer care intră în mașină va fi mult mai puternic, iar mașina se va răcori mai rapid.

2. Răsucește volanul o jumătate de tură când parchezi mașina la soare. În acest fel partea care se va încinge nu va fi cea pe care trebuie să-ți ții mâinile cea mai mare parte din timp când pleci cu mașina.

Nu numai arșița verii îi preocupă pe șoferi atunci când merg cu mașina, ci și sfaturile de economisire a combustibilului. Cele mai multe sunt deja cunoscute – condu calm, anticipează traficul, păstrează mașina în stare tehnică bună. Avem însă și un secret surprinzător, la care puțini se gândesc.

3. Alimentează cu combustibil când este mai rece afară. Combustibilul, ca multe lichide (apa face excepție) este mai dens la temperaturi scăzute. Prin urmare, dacă alimentezi pe răcoare vei cumpăra mai mult combustibil decât dacă o faci la temperaturile ridicate de la prânz. Nu câștigi mult, dar nici nu te costă nimic.

Secrete pentru combaterea răului de mașină

4. Apleacă într-o parte capul. Oricât ar fi de greu de crezut, mulți oameni au remarcat că se simt mai bine când apleacă într-o parte capul.

5. Privește un punct la orizont. Răul de mașină apare din cauza mesajelor contradictorii primite de creier – mișcarea, transmisă de mișcările mașinii, și statul pe loc, transmis de privirile fixate pe obiecte din interiorul mașină. Dacă privești obiecte din afara mașinii, situația se va îmbunătăți rapid. Este un motiv pentru care șoferii nu au rău de mașină, doar pasagerii.

6. Răcorește-te. Orientează fantele de ventilație către tine, sau scoate o mână pe geam și sprijin-o de plafonul mașinii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide