9 secrete care-ți fac viața mai frumoasă când parchezi mașina

Autor: Cristian Agatie 17 aug. 2021 Utile

Parcarea mașinii este una dintre cele mai complexe operațiuni pentru un șofer, în special atunci când circulă într-un oraș mare. Iată 9 secrete care-ți fac viața mai frumoasă când parchezi mașina și la care puțini se gândesc.

Intră în Galeria FOTO

De la găsirea unui loc de parcare, la manevrele de parcare și cum să-ți găsești mașina într-o parcare supraetajată imensă, orașele mari prezintă numeroase provocări pentru șoferi. Din fericire, experiența colectivă a rezolvat deja multe dintre problemele pe care un șofer mai puțin experimentat le-ar putea avea atunci când parchează sau când vrea să plece. Iată câteva explicate mai jos, ca să-ți fie mai ușor.

9 secrete când parchezi mașina: Locul de parcare perfect

1. Nu-ți bate capul să parchezi cât mai aproape de locul în care ai treabă. Știm, este o obsesie a românilor să aibă mașina la scară, dar crede-ne că nu merită. Într-un loc aglomerat vei da mai multe ture pentru a găsi „locul perfect”, iar asta înseamnă timp pierdut și combustibil ars.

2. Caută un loc aproape de ieșirea din parcare. E mai important să te gândești la plecare decât la sosire. Poate că vei parcurge mai mult pe jos până la mașină, dar nu vei fi blocat într-o coadă mare de mașini care ies din parcare în același timp. Cine a fost la un eveniment cu public numeros știe ce înseamnă când toți vor să iasă din parcare în același timp.

3. Dacă nu găsești loc în parcare, urmărește pe cineva care se întoarce la mașină. Există șanse mari ca persoana respectivă să se urce în mașină și să plece, eliberând locul de parcare.

4. Evită zgârieturile stupide în garaj. Lipește panouri din spumă poliuretanică pe pereții garajului. În felul acesta nu vei mai lovi ușile de perete. Poți monta și pe mașină protecții de portiere aftermarket, sunt perfecte în locurile de parcare înguste.

5. Evită loviturile în garaj. Atârnă o minge de tenis din tavan atât cât să atingă parbrizul în punctul cel mai avansat în care poate ajunge mașina fără să lovească peretele. Mingea va fi reperul perfect la manevrele de parcare, fiind întotdeauna vizibilă.

Cum găsești rapid mașina într-o parcare aglomerată

6. Fotografiază zona din jurul mașinii. Toți avem un telefon cu cameră în buzunar. Fotografia te va ajuta să-ți găsești mai ușor mașina. Caută să surprinzi numărul locului de parcare, rândul și nivelul.

7. Salvează locația mașinii în Google Maps sau altă aplicație de mobil. Unele (cum este Waze) chiar fac acest lucru automat la terminarea călătoriei. Te va ajuta să găsești mai ușor mașina într-o parcare mare.

8. Leagă un balon cu heliu de mașină. Sigur ai unul rămas de la zilele de naștere ale copiilor. Sună stupid (și arată la fel de stupid, recunoaștem), dar vei putea găsi mașina dintr-o privire în cele mai aglomerate parcări.

9. Atinge cheia mașinii de bărbie. Dacă faci asta atunci când acționezi butoanele telecomenzii capul va acționa ca o antenă, asigurând o distanță mai mare pentru semnal. Poți acoperi astfel o suprafață mai mare a parcării și vei remarca mai ușor mașina care răspunde la telecomandă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide