Acte necesare înscriere auto pe Bulgaria în 2020. Lista completă

Autor: ProMotor acum 2 ani Utile
Acte necesare înscriere auto pe Bulgaria în 2020. Lista completă

Foarte la modă în perioada în care în România exista taxa de mediu, înmatricularea mașinii pe Bulgaria era soluția găsită de unii șoferi pentru a evita plata unor impozite uriașe statului român.

Cei care încă vor să facă asta pot apela la firme care se ocupă de tot procesul, atât de acte, cât și de transportul mașinii pe platformă, până în Bulgaria și înapoi.

Cei care s-au hotărât să-și înmatriculeze mașina în țara vecină trebuie să mai știe că autoturismul trebuie să se afle într-o stare tehnică bună. Seria de șasiu și a motorului trebuie să fie vizibile în totalitate, mașina nu trebuie să aibă folie pe geamuri (parbriz, geamuri laterale, lunetă), parbrizul nu trebuie să aibă crăpături, iar farurile trebuie să fie funcționale. De asemenea, mașina trebuie să fie decolantată de orice abțibilduri sau înscrisuri pe mașină, inclusiv cele cu indicativ de țară (se consideră reclamă și se plătesc taxe suplimentare primăriei).

Acte necesare pentru înmatricularea mașinii în Bulgaria

Pentru a înmatricula o mașină în Bulgaria ai nevoie de următoarele acte:

-cartea de identitate a proprietarului

-cartea de identitate și talonul de circulație a autovehiculului în original. Nu se acceptă în Bulgaria, dar nici în România înmatriculare definitivă cu actele în copie, chiar și legalizate dovadă proprietății (contracte de vânzare cumpărare, facturi, etc)

-ultimele numere cu care a fost înmatriculată (numerele normale, de tranzit din țară de origine sau provizorii / roșii din România), împreună cu talonul provizoriu se predau la înmatricularea în Bulgaria. În cazul în care ele nu există asta necesită o procedura specială.

Actele pe care le primești după înmatricularea în Bulgaria

Cu ele poți conduce fără probleme pe teritoriul României și al țărilor din Uniunea Europeană

-cartea de identitate Bulgaria

-procura notarială Bulgaria

-certificat de înmatriculare bulgăresc

-polița asigurare RCA+carte verde (valabilă 1 an)

-talon inspecție tehnică periodică (valabil 1 an pentru autoturisme și 6 luni pentru autoutilitare mai vechi de 10 ani)

Prețuri înmatriculare autoturisme și autovehicule în Bulgaria

Prețurile pentru înmatricularea mașinii în statul vecin se învârt în jurul sumei de 500 de euro. Conform celor de la site-ul bulgaria-asigurari.ro acestea includ toate taxele, precum și transportul autovehiculului cu platforma.

-motorizări până în 2.000 centimetri cubi – 480 de euro
-motorizări între 2.000 și 2.500 centimetri cubi – 500 de euro
-motorizări peste 2.500 centimetri cubi – 520 de euro
-autoutilitare – 550 de euro

 


Sursa foto: ProMotorComentarii
Inchide