Adio anvelope Nokian?

Autor: ProMotor 19 oct. 2022 Utile
Adio anvelope Nokian?

Dupa 17 ani de productie, cel mai popular si apreciat brand de anvelope de iarna Nokian inchide fabrica din Vsevolozhsk (Rusia).

Fabrica din Rusia producea in 2021 peste 80% din anvelopele Nokian pentru autoturisme.

Decizia vine pe fondul razboiului din Ucraina si afecteaza in mod serios disponibilitatea produselor in Europa.

Avand in vedere ca anvelopele de iarna Nokian sunt cele mai apreciate si folosite anvelope in sezonul rece, fani brandului si utilizatori vor trebui sa gaseasca solutii alternative pentru a inlocui in urmatori 3-4 ani folosirea acestor anvelope.

Comenzile distribuitorilor pentru anvelope de iarna Nokian nu au fost onorate si din acest motiv ne dorim sa va informam din timp, evitand astfel dezamagirea si pierderea timpului in cautarea un produs care nu va exista o vreme incepand din aceasta iarna.

Nokian detine la momentul actual 3 facilitati de productie , in Rusia (inchisa), in Finlanda si in SUA.

Fabrica din Finlanda poate prelua o parte foarte mica din capacitatea de productie din Rusia, asadar sunt cautate solutii de relocare a productie in alte tari din Europa. Acest proces va dura aproximativ 3-4 ani de zile declara reprezentatii Nokian Tyres PLC.

Ce alternative avem la anvelopele Nokian de iarna?

Poate nu stiati dar producatorul de anvelope Nokian este detinut de Bridgestone , producatorul japonez numarul 1 in lume ,din punct de vedere al numarului de anvelope vandute la nivel global.

Asadar o alternativa pentru Nokian o constituie chiar Bridgestone.

Modelul de anvelopa de iarna Bridgestone LM005 a castigat numeroase teste si beneficiaza de review-uri pozitive si o etichetare de invidiat (A la franare de urgenta pe ud).

Speram sa considerati utila informarea si recomandarea noastra si va dorim drumuri bune in aceasta iarna.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide