Alegerea corectă a anvelopelor de vară – anvelope 195 65 r15

Autor: ProMotor 02 mai 2022 Utile
Alegerea corectă a anvelopelor de vară – anvelope 195 65 r15

Alegerea de anvelope 195 65 r15 în funcție de sezon

Odată cu schimbarea sezonului, este nevoie de pregătirea autoturismului, iar alegerea de anvelope vara potrivite este una dintre cele mai importante decizii, întrucât asigurând anvelopele potrivite, putem fi în siguranță în trafic.

Sezonul cald vine așadar de la sine și cu schimbarea anvelopelor, iar pentru a ne asigura că luăm cea mai bună decizie, este important să ținem cont de câteva informații. Este necesar să facem alegerea potrivită, pentru a putea conduce în siguranță în orice sezon, întrucât condițiile climatice au un rol important în comportamentul mașinii pe carosabil.

Anvelopele de vară au un comportament adecvat pe carosabil umed sau uscat, însă nu se recomandă a fi folosite pe carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. Acestea sunt concepute astfel încât să reziste la temperaturi ridicate, chiar și pe asfaltul fierbinte.

195 65 r15 vara sunt mai mult decât indicate. Deși regăsim și cauciucuri 195 65 r15 all season, este recomandat să le schimbăm în funcție de sezon. Doar în acest fel le putem folosi la capacitate maximă și ne putem bucura de calitate timp îndelungat. Vara, asfaltul poate ajunge la temperaturi foarte ridicate, mai ales în locurile lipsite de umbră. Odată cu asfaltul, se încălzesc și anvelopele.

Ce reprezintă marcajele anvelopei și cum le citim pentru a ne asigura că ne sunt potrivite?

Este important să știm faptul că anvelopele nu sunt universal valabile pentru toate tipurile de autoturisme, iar fiecare autoturism are anumite caracteristici de care trebuie să ținem cont atunci când alegem să achiziționăm anvelope. În cazul de față, în alegerea de anvelope vara 195 65 r15, trebuie să acordăm atenție următoarelor caracteristici:

  • 195 – număr ce indică lățimea anvelopei sau a secțiunii. Aceasta este redată în milimetri și o interpretăm ca lățimea maximă, atunci când este montată corect. Lățimea reală a anvelopei este influențată de janta pe care este montată.
  • 65 – număr ce reprezintă raportul de înălțime, mai exact, în cazul de față, anvelopa reprezintă un procent de 65% din lățimea anvelopei, mai exact 126,75mm.
  • R – radialul, indică faptul că anvelopa are o construcție radială, mai exact are firele din pliuri extinse, până la talon. Aceste fire sunt de regulă dispuse în unghiuri la 90 grade.
  • 15 – număr reprezentat în inch, ce reprezintă diametrul interior al cauciucului. Acesta mai este numit și golul anvelopei sau locul în care se montează janta.

În sezonul cald mai mult ca oricând suntem dornici de drumeții în afara orașului, iar pentru ca acestea să se poată realiza în condiții sigure, avem nevoie să ne asigurăm că anvelopele alese ne sunt potrivite și ne pot oferi siguranța de care avem nevoie.

Atât la timpul de cauciucuri vară 195 65 r15, cât și la restul modelelor, trebuie să mai ținem cont și de indicii de încărcare și indicii de viteză. Indiciile de încărcare ne arată sarcina maximă pe care o anvelopă o poate suporta la presiunea ideală. Între acești doi indici există și o legătură, întrucât indicele de viteză ne arată viteză maximă a autovehiculului la care anvelopa este certificată să suporte în condiții de maximă siguranță sarcina menționată în indicele de încărcate.

Dimensiunile anvelopelor le regăsim în cartea de identitate a mașinii, cât și pe pragul mașinii sau pe anvelopele pe care mașina le are din fabrică, în cazul în care aceasta este nouă. Chiar și cunoscând aceste caracteristici, trebuie să ținem cont de faptul că în alegerea corectă a anvelopelor mai stau și alți factori, precum stilul de a conduce, condițiile de climă din zonele frecventate și tipul de mașină.

Tipul de anvelope vară 195 65 r15 sunt recomandate șoferilor care călătoresc în condiții normale, respectă limitele legale de viteză și doresc să asigure confort și siguranță atât pasagerilor mașinii, cât și celorlalți participanți la trafic. Mai mult decât atât, acestea sunt o variantă optimă pentru persoanele care caută un bun raport calitate preț.

Pe Anvelope Discount avem acces la numeroase modele de cauciucuri 195 65 r15, de la furnizori de top, recunoscuți la nivel internațional. Putem alege cu ușurință un set format din 4 cauciucuri, în perfectă concordanță cu nevoile noastre. Beneficiem, de asemenea, de suport specializat, cât și de livrare rapidă și plăți online în siguranță, toate menite să faciliteze procesul de achiziție al anvelopelor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide