Alegerea service-ului auto – criterii și întrebări pe care să (ți) le pui

Autor: ProMotor 25 mart. 2022 Utile
Alegerea service-ului auto – criterii și întrebări pe care să (ți) le pui

Când deții o mașină este foarte important să o îngrijești și să efectuezi toate inspecțiile tehnice și schimbări de filtre la momentul potrivit. O mașină nu înseamnă doar să îi plătești asigurările și să cumperi cel mai bun combustibil, ci să acorzi o atenție sporită și service-ului auto căruia îi încredințezi siguranța ta.

Mașina trebuie să fie funcțională și sigură pentru tine și pasageri. De aceea, acest articol îți va prezenta câteva informații utile pentru a alege un service auto sigur, certificat, care să efectueze lucrări de cea mai bună calitate.

Iată care sunt:

Dotările service-ului auto

Înainte de a opta pentru un service auto este important să verific dacă acesta are toate instrumentele necesare pentru a-ți repara mașina. Sunt service-uri și la colț de stradă pentru a rezolva probleme minore (cum ar fi schimbarea unui filtru sau a unei anvelope), dar și service-uri complexe, ce dețin aparatura necesară pentru repara orice problemă: de la tinichigerie, până la electrică, vopsitorie etc. 

Dacă service-ul auto folosește cea mai nouă aparatură și este organizat, iar fiecare angajat își cunoaște atribuțiile, atunci ai făcut cea mai bună alegere!

Citește review-uri

Cele mai multe service-uri auto capăta clienți noi prin recomandări. Cele cu o bună reputație se asigură că au suficiente recenzii pozitive cât să nu fie nevoiți să investească sume considerabile de bani în promovare.

Dacă faci o întrebare în jurul tău, legată de un mecanic bun, fiecare va veni cu propria recomandare. De fapt, ei îți vor povesti despre experiența lor în funcție de problema ce le-a fost rezolvată. Dacă în jurul tău nu cunoști niciun mecanic bun, caută online, dar încearcă, pe cât posibil, să eviți site-urile care au numai recenzii pozitive.

Asigură-te că service-ul auto este autorizat RAR

Toate service-urile auto trebuie autorizate de Registrul Auto Român, deci trebuie să afișeze autorizația primită la loc vizibil. Este foarte importantă această autorizație pentru că este un simbol al faptului că este serios și lucrează cu forme legale, deci nu va face reparații care ți-ar pune în pericol siguranța.

Prima impresie chiar contează

Dacă ai ajuns cu mașina la service, îi explici mecanicului care ar fi problema, iar el îți spune că se rezolvă fără probleme, ar trebui să pleci. Acesta este primul semn că service-ul auto nu este profesionist.

De regulă, un service cu adevărat serios va inspecta în amănunt mașina ta, va dori să afle cât mai multe informații despre problemele apărute și îți va pune întrebări legate de reparațiile efectuate în trecut și condițiile care au dus la apariția defecțiunii. Doar în baza acestor informații vei primi un diagnostic preliminar.

Primești o fișă de intrare în service

După stabilirea unui diagnostic preliminar vei primi un deviz de intrare al mașinii în service, pe care va apărea defecțiunile constate, kilometrajul și consumul de combustibil. În baza acestei fișe poți revendica costul pieselor și al manoperei, dacă mecanicul a greșit.

Constatarea prețului

Un alt semn de alarmă este reprezentat de costul reparației. Un service care prezintă un preț minimal, la fața locului, înseamnă că lucrările nu vor fi calitative. Un service care își respectă clienții fac doar estimări, pentru că prețul final depinde de costul piesei necesare și de manoperă.

Dacă ai primit 2-3 oferte cu un preț asemănător, atunci poți fi sigur că nimeni nu încearcă să te înșele. 

Cere mecanicului să îți arate piesele înlocuite

Când o piesă este înlocuită, poți opta pentru cele originale sau cele aftermarket. În orice caz, este foarte important să te asiguri că primești fix ceea ce ai plătit. Orice piesă auto scoasă și înlocuită trebuie să o primești, chiar dacă îți va fi inutilă – e semn de profesionalism și seriozitate.

Oricât ai fi de tentat, nu alege prețurile cele mai mici!

Fiecare șofer își dorește prețuri cât mai mici la reparații, însă asta ar putea să te coste scump pe viitor. De aceea, ar fi bine să vezi ce include prețul primit de la service: piese, manoperă, și dacă îți sunt adăugate lucruri inutile.

Ce ascund prețurile mari?

Este bine știut faptul că service-urile auto încarcă nejustificat facturile cu reparații și manopere care nu se execută în realitate. De aceea, este foarte important să întrebi, cu subiect și predicat, care sunt reparațiile de care are cu adevărat nevoie mașina ta. 

Astfel, vei decoperi că un un service serios nu îți va încărca factura fără sens. Iar cu cât ești mai bine informat, cu atât cresc șansele să pui întrebările corecte și să ăți scadă suma de plată la finalul reparației.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide