Când se reiau examenele pentru obținerea permisului auto

Când se reiau examenele pentru obținerea permisului auto

Autor: Marius Vişan acum 11 luni Utile

Proba practică pentru examenul auto se va susține, din nou, începând de luna viitoare. Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că începând cu data de 18 mai 2020 se vor relua treptat activitățile de relații cu publicul. Este valabil pentru toate serviciile publice comunitare, cu excepția celor aflate în zone carantinate.

După terminarea stării de urgență prioritatea va fi creșterea capacității de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculări și preschimbări permise de conducere. Se va readucer în activitate personalul propriu delegat la alte structuri ca forțe de sprijin pe perioada stării de urgență. Se estimează o creștere semnificativă a solicitărilor odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență.

Programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare poate fi diferit de la un județ la altul. Se recomandă consultarea site-urilor instituțiilor prefectului, respectiv site-ul drpciv.ro.

Sunt necesare programările online

Activitățile se vor soluționa doar în baza programărilor online accesibile pe drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane.

În ceea ce privește activitatea de examinare se preconizează că reluarea acesteia se va face la începutul lunii iunie, în doua etape. De asemenea, se va ține cont de respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare sociala.

Prima etapă

Examinarea la proba practica pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidați afectați de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare).

În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate doua posibilități:

– Programarea din oficiu cu informarea acestora, în ordinea programărilor anterioare,

– Programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicată, cu informarea candidatului.

A doua etapă

Reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ 2 săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică. Vor fi respectate următoarele măsuri de protecție:

– Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

– Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;

– Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m;

– Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții școlilor de conducători auto;

– Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.Comentarii
Inchide