Care este cel mai bun moment să cumperi o mașină pentru obține discount maxim

Autor: George Cristea 07 sept. 2020 Știri auto
Care este cel mai bun moment să cumperi o mașină pentru obține discount maxim

Dacă ești în căutarea unei mașini noi sau second hand, trebuie să știi că alegerea momentului în care o cumperi este extrem de importantă. Cei care aleg momentul potrivit pot obține o reducere semnificativă la prețul de listă al mașini. Iată care este cel mai bun moment să cumperi o mașină.

Unii șoferi au nevoie să cumpere o mașină cât mai repede posibil, fie pentru că trebuie să întreprindă o călătorie importantă, fie pentru că mașina veche nu mai trece ITP-ul sau a fost distrusă într-un accident. Dacă însă ai ceva mai mult timp la dispoziție, poți să-ți alegi cu grijă momentul achiziției, astfel încât să beneficiezi de cea mai bună ofertă de pe piață.

Care este cel mai bun moment să cumperi o mașină nouă?

Mașinile noi sunt comercializate de dealeri care beneficiază de bonusuri și prime pentru a-și îndeplini obiectivele de vânzări. Aceste obiective sunt stabilite săptămânal și lunar, dar ceea ce contează pentru calcularea bonusurilor sunt rezultatele trimestriale. Dacă intri într-un showroom în ultimele zile ale trimestrului – în lunile martie, iunie, septembrie și decembrie – iar vânzătorul este la câteva mașini distanță de îndeplinirea targetului poți obține un discount generos la cumpărarea mașinii.

Fii deschis la cumpărarea unei mașini aflate pe stocul dealerului. Ca să conteze la calcularea bonusului de vânzări, mașina trebuie vândută cât mai rapid. Dacă se dă o comandă nouă la fabrică, va mai dura câteva săptămâni, iar vânzătorul o va putea înregistra abia la targetul din trimestrul următor.

Mașinile de care dealerii sunt dornici să scape cel mai rapid sunt cele pentru care o schimbare de model este iminentă. Citind site-ul Promotor.ro vă puteți face o idee destul de bună despre ce modele urmează să fie actualizate. Dacă nu vă deranjează să aveți versiunea mai veche a mașinii veți obține cu siguranță un discount generos la stocul curent.

Trebuie să țineți cont și de condițiile economice. Cele mai multe mașini sunt cumpărate în perioadele de boom economic, dar în aceste perioade discounturile nu sunt foarte generoase. Mulți oameni amână acum momentul cumpărării unei mașini din cauza incertitudinii economice, dar dacă aveți deja banii pentru achiziție, o criză economică este un moment bun pentru a obține discounturi generoase.

Momentul optim pentru cumpărarea unei mașini second hand

Poate părea ciudat, dar și pentru mașinile second-hand există momente bune și momente mai puțin potrivite pentru o achiziție. Mai mult, fluctuațiile de pe piața second-hand sunt strâns corelate cu cele de pe piața de mașini noi – lansarea unui model nou va coborî cotațiile exemplarelor de pe piața second-hand deoarece mulți posesori își vor schimba vechiul model cu cel nou.

Nu doar lansarea modelelor noi influențează cererea și oferta de pe piața second-hand, ci și perioadele de cerere maximă – cele în care se calculează bonusurile dealerilor, explicate mai sus. Din același motiv, când cumpără mașini noi, cei mai mulți șoferi vând mașina existentă pe piața de second-hand. Cu cât sunt mai multe mașini scoase la vânzare, cu atât prețurile scad. Există însă o întârziere între cele două lanțuri de vânzare – mașinile vândute de dealerii second-hand au nevoie de timp ca să fie recondiționate și pregătite pentru vânzare.

Pare ciudat, dar vremea joacă rolul său în evoluția prețurilor pe piața second hand. Este adevărat, însă, un cabriolet va fi mai căutat primăvara, în timp ce un SUV va avea preț mai mare toamna. Un alt efect este cel al zilelor ploioase și al celor călduroase. Este știut că vremea frumoasă nu îi aduce pe cumpărători în showroom, aceștia fiind mai preocupați de plaje și vacanțe. Este cam același lucru și în zilele cu vreme proastă. În astfel de zile, în care cumpărătorii au alte preocupări crește probabilitatea de a obține un discount bun la cumpărarea unei mașini second hand.

La alegerea unei mașini second hand nu trebuie să fugiți neapărat de mașinile cu un kilometraj ridicat, acestea ar putea să fie mai puțin uzate decât unele cu rulaj redus, dar care și-au petrecut cea mai mare parte a timpului în ambuteiajele dintr-un oraș mare. Iată tot ce trebuie să verifici la o mașină second hand ca să nu te alegi cu o rablă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide