Care este diferenţa dintre leasing şi credit auto

Cei care vor să cumpere o maşină, dar nu pot da toţi banii odată au la dispoziţie fie leasingul, fie creditul auto.

Care este diferenţa dintre leasing şi credit auto Care este diferenţa dintre leasing şi credit auto

Cei care vor să cumpere o maşină, dar nu pot da toţi banii odată au la dispoziţie fie leasingul, fie creditul auto. Diferenţa între cele două ţine de dreptul de proprietate asupra maşinii.

Cui aparţine maşina luată în leasing

În situaţia unui contract de leasing, maşina aparţine firmei de leasing, de la începutul contractului până la încheierea acestuia.

Schimbul de proprietate la un contract de leasing se face la sfârşit, după ce clientul achită toate ratele şi plăteşte valoarea reziduală (plata în baza căreia se face transferul dreptului de proprietate).

In cazul unui contract de leasing, garantarea se face prin gajarea maşinii ce face obiectul contractului şi emiterea unui bilet la ordin. De asemenea, există posibilitatea reducerii ratelor lunare prin opţiunea de a plăti valoarea reziduală la terminarea contractului.  

Uzura maşinii este suportată în întregime de către societatea de leasing.

Cui aparţine maşina cumpărată cu credit auto

În cazul unui credit bancar, clientul este proprietarul maşinii încă de la începutul perioadei de creditare, iar imprumutul se achita prin rate lunare, care cuprind cota-parte din valoarea de cumpărare a bunului, rata dobânzii şi comisioanele aferente creditului.

Maşina se asigură obligatoriu FULL CASCO, costurile de asigurare fiind suportate de către client sau oferite gratuit de către bancă în unele cazuri. 

Este bine de ştiu că în cazul creditului auto acesta este garantat cu maşina achiziţionată precum şi poliţa de asigurare CASCO cesionată în favoarea băncii. Riscul uzurii morale a bunului şi degradarea acestuia sunt suportate de către beneficiar.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.