Care este diferenţa dintre leasing şi credit auto

Autor: Marius Vișan 09 iul. 2019 Utile
Care este diferenţa dintre leasing şi credit auto

Cei care vor să cumpere o maşină, dar nu pot da toţi banii odată au la dispoziţie fie leasingul, fie creditul auto. Diferenţa între cele două ţine de dreptul de proprietate asupra maşinii.

Cui aparţine maşina luată în leasing

În situaţia unui contract de leasing, maşina aparţine firmei de leasing, de la începutul contractului până la încheierea acestuia.

Schimbul de proprietate la un contract de leasing se face la sfârşit, după ce clientul achită toate ratele şi plăteşte valoarea reziduală (plata în baza căreia se face transferul dreptului de proprietate).

In cazul unui contract de leasing, garantarea se face prin gajarea maşinii ce face obiectul contractului şi emiterea unui bilet la ordin. De asemenea, există posibilitatea reducerii ratelor lunare prin opţiunea de a plăti valoarea reziduală la terminarea contractului.  

Uzura maşinii este suportată în întregime de către societatea de leasing.

Cui aparţine maşina cumpărată cu credit auto

În cazul unui credit bancar, clientul este proprietarul maşinii încă de la începutul perioadei de creditare, iar imprumutul se achita prin rate lunare, care cuprind cota-parte din valoarea de cumpărare a bunului, rata dobânzii şi comisioanele aferente creditului.

Maşina se asigură obligatoriu FULL CASCO, costurile de asigurare fiind suportate de către client sau oferite gratuit de către bancă în unele cazuri. 

Este bine de ştiu că în cazul creditului auto acesta este garantat cu maşina achiziţionată precum şi poliţa de asigurare CASCO cesionată în favoarea băncii. Riscul uzurii morale a bunului şi degradarea acestuia sunt suportate de către beneficiar.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide